Ο Vince Gilligan ήθελε να φτιάξει Breaking Bad παιχνίδι παρόμοιο με το GTA

Αλλά τελικά αυτή η ιδέα ναυάγησε
13 Αυγούστου 2022 16:13
Ο Vince Gilligan ήθελε να φτιάξει Breaking Bad παιχνίδι παρόμοιο με το GTA

Χωρίς αμφιβολία, το Breaking Bad του AMC είναι από τα πιο επιτυχημένα σόου των τελευταίων ετών και την ίδια εξαιρετική επιτυχία έχει γνωρίσει και το spin-off του, το Better Call Saul. Βρισκόμαστε μερικές ημέρες πριν το μεγάλο φινάλε της σειράς του Saul Goodman και ο δημιουργός αυτών των δύο, ο Vince Gilligan βρέθηκε καλεσμένος σε ένα podcast και μίλησε για το σύμπαν που έχει δημιουργήσει.

Ο Gilligan, μέσα από το podcast “Inside The Gilliverse” επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν σχέδια και έγιναν προσπάθειες για βιντεοπαιχνίδια βασισμένα στο σύμπαν του Breaking Bad, αλλά σχεδόν όλες οι ιδέες που είχαν, ναυάγησαν. Μάλιστα, προειδοποιεί τους fans να μην ελπίζουν…

Καθώς μιλούσε για το σύμπαν που έχει δημιουργήσει, αλλά και τους χαρακτήρες που άφησαν εποχή στην τηλεόραση, η συζήτηση πήγε και στα videogames.

Υπήρξαν αρκετές προσπάθειες για βιντεοπαιχνίδια. Κάποια projects έφτασαν στην αγορά κανονικά. Το Breaking Bad: Criminal Elements που λειτουργούσε για ένα χρόνο στα iOS και Android για παράδειγμα. Πότε δεν απέσπασε μεγάλη αναγνώριση όμως, ούτε από τους κριτικούς, αλλά ούτε και από τους fans.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο δημιουργός είχε ενθουσιαστεί περισσότερο απ’ όλα με ένα Breaking Bad παιχνίδι για το PlayStation VR:

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία VR εμπειρία με το PlayStation VR της Sony. H Jenn Carroll κατέβαλε πολλή ενέργεια και έγραψε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ιστορίες για τρία ή τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου ενός VR.

Το να κάνεις ένα παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζονται κυριολεκτικά χρόνια και εκατομμύρια δολάρια, ειδικά όταν προσπαθείς να ανοίξεις νέους δρόμους, όπως με το VR.

Ρώτησα την ομάδα μου αν ήταν δυνατό να γίνει ένα Breaking Bad παιχνίδι και έφερα στο τραπέζι τη σειρά Grand Theft Auto και τους ρώτησα: Ποια εταιρία έχει το GTA; Δεν είμαι gamer, αλλά ποιος δε γνωρίζει τα GTA;

Ωστόσο, το αν η Gilligan ήθελε ή όχι να συνεργαστεί με την Rockstar Games, την ομάδα πίσω από τα GTA ή να φτιάξει ένα παιχνίδι Breaking Bad σε στιλ GTA, δεν είναι άμεσα ξεκάθαρο.