Αύξηση τιμής για το Nintendo Switch; - Η Nintendo έδωσε ξεκάθαρη απάντηση

Βάζοντας τέλος στις εικασίες
02 Αυγούστου 2022 23:24
Αύξηση τιμής για το Nintendo Switch; - Η Nintendo έδωσε ξεκάθαρη απάντηση

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα έκαναν το γύρο του διαδικτύου μερικές νέες δηλώσεις της Sony, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει αν υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η τιμή του PS5.

Συγκεκριμένα, εν μέσω του δύσκολου οικονομικού κλίματος παγκοσμίως που έχει κάνει πολλές εταιρίες να παγώσουν τις προσλήψεις, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται, την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και άλλες γεωπολιτικές εντάσεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών για διάφορες πρώτες ύλες, όπως τα chips που χρειάζονται για όλα τα τεχνολογικά προϊόντα, οι τιμές πολλών προϊόντων έχουν ανέβει.

Η ιαπωνική αγορά χτυπήθηκε ιδιαίτερα, αφού το αδύναμο yen οδήγησε σε αυξήσεις τιμών για αμέτρητα τεχνολογικά αγαθά, από τα iPhones της Apple, μέχρι λευκές συσκευές, όπως ψυγεία. Μάλιστα, τον Απρίλιο η Sony αύξησε τις τιμές διαφόρων προϊόντων της στην Ιαπωνία, όπως φωτογραφικές μηχανές, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray, home theatre συστήματα, ακουστικά και ηχεία. Συγχρόνως και η Meta, μητρική εταιρία του Facebook, ανακοίνωσε παγκόσμια αύξηση τιμής για το Meta Quest 2 VR Headset σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στην αγορά, μια κίνηση που συζητήθηκε αρκετά.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το Bloomberg ήρθε τώρα σε επικοινωνία με τη Nintendo, καθώς και με διάφορους αναλυτές, για να μάθει αν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του Nintendo Switch, αφού περιέργως οι gaming κονσόλες δεν επηρεάστηκαν από την κατάσταση στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Σε αντίθεση με τη Sony, καθώς και τη Microsoft, η οποία σε αντίστοιχο κάλεσμα για το ίδιο άρθρο αρνήθηκε να απάντηση, η Nintendo έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

Και επίσημα: Η Nintendo δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή του Nintendo Switch.

Όσο ανακουφιστική και αν είναι η δήλωση αυτή, κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο, αφού βρισκόμαστε πλέον στον πέμπτο χρόνο της υβριδικής κονσόλας στην αγορά.

Μέχρι τώρα, η Nintendo και η Sony ήταν σε θέση να αντισταθμίσουν τις απώλειες από το hardware που προέρχονται από το αδύναμο yen χάρη στα αντίστοιχα πληθωρισμένα κέρδη από τις πωλήσεις software στο εξωτερικό. Παράλληλα, οι αναλυτές που μίλησαν στο Bloomberg επισημαίνουν ότι οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές μάλλον φοβούνται να ανεβάσουν τις τιμές, μιας και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τις ανταγωνιστικές κονσόλες να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και θα επηρέαζε το μομέντουμ τους.