Έφτασε το τέλος για το PS4 – Αυτές είναι πωλήσεις του μέχρι σήμερα

Σταματάνε τα νέα στοιχεία από τη Sony
31 Ιουλίου 2022 13:49
Έφτασε το τέλος για το PS4 – Αυτές είναι πωλήσεις του μέχρι σήμερα

Το PlayStation 4 έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωπαϊκή αγορά το Νοέμβριο του 2013 και τώρα, περίπου μια δεκαετία μετά, έχουμε φτάσει πλέον σχεδόν στο τέλος του κύκλου ζωής του. Συγκεκριμένα, ήδη η κονσόλα είναι άφαντη στα καταστήματα, τα οποία πουλάνε απλά το τελευταίο στοκ που τους έχει απομείνει, αλλά τώρα η ίδια η Sony έρχεται να βάλει ένα καρφί στο φέρετρο του λατρεμένου gaming συστήματος.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η εταιρία αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022. Στο πλαίσιο αυτό μάθαμε πως οι πωλήσεις του PS5 ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια, αλλά η Sony επέλεξε να μην πει τίποτα για την πορεία του PS4.

Από το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014 μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, πάντα τα οικονομικά αποτελέσματα της Sony περιλάμβαναν μια ενότητα αφιερωμένη στις πωλήσεις του PlayStation 4, αποκαλύπτοντας στους επενδυτές πόσα συστήματα έφτασαν στα ράφια των καταστημάτων. Τώρα, αυτή η ενότητα για πρώτη φορά αφαιρέθηκε από τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, όπου υπάρχουν πλέον μόνο στοιχεία για το PS5.

Πρακτικά αυτό σηματοδοτεί το τέλος του PS4, αφού η Sony δεν περιμένει πως θα πουλήσει πλέον αξιοσημείωτο αριθμό κονσολών, σε βαθμό που δε χρειάζεται καν κάποια ειδική αναφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα. Και επίσημα, λοιπόν, ο κύκλος του PS4 κλείνει με 117.2 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτός είναι ο τελευταίος επίσημος αριθμός που έχουμε μάθει από τη Sony, τοποθετώντας της κονσόλα εντός των 5 πιο επιτυχημένων gaming συστημάτων όλων των εποχών.

Οι πωλήσεις του PS4 από το 2014 μέχρι το 2021

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Sony έχει προβλέψει πως θα πουλήσει 18 εκατομμύρια κονσόλες εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους. Μέσα στους επόμενους εννέα μήνες, λοιπόν, πιστεύει ότι θα μπορέσει να στείλει στα ράφια των καταστημάτων 15.7 εκατομμύρια PS5.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πετύχει το φιλόδοξο στόχο της, ο οποίος προϋποθέτει την αντιμέτωπη των προβλημάτων που έχει συναντήσει στη γραμμή παραγωγής και τα οποία κρατάνε το στοκ σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο της νέας γενιάς.

Tags: