Πρώην επικεφαλής Xbox: «Ενθαρρύναμε τα console wars», αλλά για καλό σκοπό

Νέες δηλώσεις από το Peter Moore
30 Ιουλίου 2022 00:37
Πρώην επικεφαλής Xbox: «Ενθαρρύναμε τα console wars», αλλά για καλό σκοπό

O Peter Moore, επικεφαλής του Xbox από το 2003 μέχρι το 2007, δηλαδή σε μερικά από τα λαμπρότερα χρόνια του Xbox, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του Xbox 360, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Συγκεκριμένα, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος αποκάλυψε πως η ίδια η Microsoft παρασκηνιακά ενθάρρυνε τα console wars την εποχή του 360.

Επισήμανε μάλιστα πως το "φούντωμα" αυτή της κόντρας γινόταν για καλό σκοπό, καθώς βοηθούσε τον ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση και τη Microsoft, αλλά και τη Sony. Ο Moore αναφέρθηκε συγχρόνως και στο περίφημο Red Ring of Death που χρειάστηκε να διαχειριστεί, το οποίο κόστισε δισεκατομμύρια στη Microsoft, αλλά ήταν μια απαραίτητη θυσία για να επιβιώσει το brand.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο πλαίσιο του Front Office Sports podcast, δήλωσε:

Ενθαρρύναμε τα console wars. Όχι για να δημιουργήσουμε διχόνοια, αλλά για να προκαλέσουμε ο ένας τον άλλον. Και όταν λέω ο ένας τον άλλον, εννοώ τη Microsoft και τη Sony.

Αν η Microsoft δεν είχε επιμείνει στην πορεία της μετά το Xbox, μετά το Red Ring of Death, το gaming θα ήταν φτωχότερο, δε θα είχαμε τον ανταγωνισμό που έχουμε σήμερα. Αν δε λύναμε το Red Ring of Death με τον τρόπο που το κάναμε, ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα υπήρχε Xbox σήμερα.

Για την ιστορία, ο Moore έχει γράψει τη δική του ιστορία ως επικεφαλής του Xbox, πριν αφήσει τη Microsoft για την EA Sports, όντας μεταξύ άλλων γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο αποκάλυψε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των HALO 2 και GTA IV, για τα οποία έκανε τατουάζ στα μπράτσα του.

Τέλος, να σημειωθεί πως σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Red Ring of Death, μπορείτε να παρακολουθήσετε το δωρεάν και αρκετά αναλυτικό ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια του Xbox πατώντας εδώ.