Το Stray ξεπέρασε το God of War και έγινε το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του Steam φέτος

Συνεχίζεται η τρομερά πετυχημένη πορεία του
27 Ιουλίου 2022 14:38
Το Stray ξεπέρασε το God of War και έγινε το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του Steam φέτος

Φαίνεται πως το Stray βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, αφού εν μέσω του πιο χαλαρού προγράμματος κυκλοφοριών του καλοκαιριού έχει εξελιχθεί σε ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα ρεκόρ παικτών στο Steam από την πρώτη κιόλας του μέρα, ενώ έγινε viral και στα social media, με τους gamers να αναρτούν φωτογραφίες των κατοικιδίων τους να κοιτάζουν gameplay πλάνα.

Τώρα, η Annapurna Interactive και η ανεξάρτητη γαλλική ομάδα ανάπτυξης BlueTwelve μπορούν να προσθέσουν ένα ακόμη επίτευγμα στις λίστες τους, αφού το Stray έγινε και επίσημα το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του 2022 στο Steam. Για να το καταφέρει αυτό ξεπέρασε στα user reviews μέχρι και το God of War, το οποίο μέχρι πρότινος βρισκόταν στο θρόνο.

Συνολικά, το Stray έχει 49,308 reviews από τους χρήστες του Steam και η συντριπτική πλειοψηφία, το 97.8%, είναι θετικά. Συνολικά υπάρχουν μόλις 1,104 αρνητικά reviews, από παίκτες που μάλλον προτιμούν τους σκύλους. Πέρα από το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του Steam για φέτος, το Stray βρίσκεται γενικότερα στη θέση 42 όλων των εποχών, όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα steam250.

Το Stray είναι διαθέσιμο από τις 19 Ιουλίου, αποκλειστικά για τα PS4 και PS5 όσον αφορά τις κονσόλες, ενώ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κυκλοφορεί μέσω Steam, έναντι 26,99€.

Στο review του για το Unboxholics.com, ο Σάκης Καρπάς έγραψε:

Το Stray δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει κανέναν, δεν είναι γεμάτο φανφάρες, ούτε παικτικά, ούτε σχεδιαστικά και, τελικώς, χαρίζει μια αυθεντικά σιωπηλή περιπέτεια με μια προσέγγιση που θυμίζει Playdead. Πρόκειται για ένα φειδωλό, σκεπτόμενο, έξυπνο και σύγχρονο βιντεοπαιχνίδι που θέτει ερωτήματα, προβληματίζει και κρούει σιωπηλά και προσγειωμένα τον κώδωνα του κινδύνου. Ο τίτλος του μικρού γαλλικού στούντιο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι με πρωταγωνίστρια μια γάτα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο που φέτος θα παίξει σε πολλές λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια του 2022…

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την άποψή του πατώντας εδώ.