Σάρωσε το Stray – Έσπασε ρεκόρ παικτών με το καλημέρα

Καταφέρνοντας το πιο επιτυχημένο ξεκίνημα για τίτλο της Annapurna
20 Ιουλίου 2022 17:46
Σάρωσε το Stray – Έσπασε ρεκόρ παικτών με το καλημέρα

Το Stray χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες για να σπάσει ρεκόρ παικτών. Συγκεκριμένα, οι gamers φαίνεται πως λάτρεψαν την περιπέτεια της αξιολάτρευτης γατούλας, αφού έκαναν το παιχνίδι της γαλλικής ομάδας ανάπτυξης BlueTwelve, το πιο επιτυχημένο launch της publishing εταιρίας Annapurna Interactive στο Steam.

Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο του εικοσιτετράωρο, το παιχνίδι άγγιξε τον τεράστιο αριθμό των 62,963 ταυτόχρονων παικτών. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ για την Annapurna Interactive ήταν οι 8,021 ταυτόχρονοι παίκτες με το Twelve Minutes, ενώ τρίτο πλέον ακολουθεί το Outer Wilds με 7,936 παίκτες. Κάπως έτσι, η -ας πούμε- indie κυκλοφορία στάθηκε δίπλα σε μεγαθήρια της δημοφιλής PC gaming πλατφόρμας, όπως τα FIFA 22 και Grand Theft Auto.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ο τίτλος προστέθηκε από την πρώτη μέρα στην βιβλιοθήκη της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus. Αυτό σημαίνει πως οι gamers που έχουν στην κατοχή τους και gaming PC και PlayStation κονσόλες, ενδέχεται να προτίμησαν να απολαύσουν την εμπειρία στα συστήματα της Sony.

Άρα, αν τα νούμερα στο Steam είναι ήδη τόσο μεγάλα, ο συνδυαστικός αριθμός παικτών προβλέπεται σημαντικά μεγαλύτερος. Για την ώρα η Annapurna δεν έχει μοιραστεί επίσημα στατιστικά, αλλά φυσικά θα σας ενημερώσουμε αν αυτό αλλάξει.

Το Stray είναι διαθέσιμο από τις 19 Ιουλίου, αποκλειστικά για τα PS4 και PS5 όσον αφορά τις κονσόλες, ενώ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κυκλοφορεί μέσω Steam, έναντι 26,99€.

Στο review του για το Unboxholics.com, ο Σάκης Καρπάς έγραψε:

Το Stray δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει κανέναν, δεν είναι γεμάτο φανφάρες, ούτε παικτικά, ούτε σχεδιαστικά και, τελικώς, χαρίζει μια αυθεντικά σιωπηλή περιπέτεια με μια προσέγγιση που θυμίζει Playdead. Πρόκειται για ένα φειδωλό, σκεπτόμενο, έξυπνο και σύγχρονο βιντεοπαιχνίδι που θέτει ερωτήματα, προβληματίζει και κρούει σιωπηλά και προσγειωμένα τον κώδωνα του κινδύνου. Ο τίτλος του μικρού γαλλικού στούντιο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι με πρωταγωνίστρια μια γάτα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο που φέτος θα παίξει σε πολλές λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια του 2022…

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την άποψή του πατώντας εδώ.

Tags: