Assassin's Creed Odyssey/Origins: Πόσο καλά τρέχουν πλέον στα PS5 και Xbox Series X;

Τα next-gen updates στο μικροσκόπιο του Digital Foundry
21 Ιουλίου 2022 15:34
Assassin's Creed Odyssey/Origins: Πόσο καλά τρέχουν πλέον στα PS5 και Xbox Series X;

Πρόσφατα η Ubisoft κυκλοφόρησε next-gen αναβαθμίσεις για το Assassin's Creed Origins και με αφορμή τη συμπερίληψή του στο Xbox Game Pass, αλλά και την άφιξη άλλων τίτλων της σειράς στο PlayStation Plus, οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry αποφάσισαν να εξετάσουν πόσο καλά τρέχουν πλέον στα PS5 και Xbox Series X | S τα Odyssey και Origins.

Με μια λέξη: Οι ειδικοί του μέσου επισημαίνουν πως η εμπειρία είναι μεταμορφωτική, με την πιο κραυγαλέα διαφορά να είναι η σημαντικά καλύτερη απόδοση, αφού οι κάτοχοι όλων των next-gen κονσολών μπορούν να απολαύσουν τους open-world κόσμους της Ubisoft στα 60FPS αντί για τα 30 των συστημάτων προηγούμενης γενιάς.

Σύμφωνα με τις δοκιμές του Digital Foundry και το Xbox Series X και το Xbox Series S και το PS5 τα πηγαίνουν περίφημα, διατηρώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τέλεια τα 60FPS, χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Βέβαια, ο τεχνικός τομέας έχει μερικά θεματάκια, τα οποία εντόπισε το μέσο και στις τρεις κονσόλες. Το πρώτο έχει να κάνει με τα real-time cutscenes των παιχνιδιών, στα οποία υπάρχει ένα ελαφρύ stutter που δημιουργείται από ένα duplicate frame. Δεύτερον, ορισμένα στοιχεία δεν ενημερώνονται με πλήρη ταχύτητα στα 60fps. Για παράδειγμα, στο Origins τα animations των υφασμάτων κατά την ιππασία καμήλας τρέχουν στα 30FPS, όπως και τα animations στα ρούχα ορισμένων NPCs. Τρίτον, τα pre-encoded cutscenes των παιχνιδιών εξακολουθούν να τρέχουν στα 30fps, ενώ υπάρχουν ορισμένα περιστασιακά προβλήματα απόδοσης στις μάχες.

Οι περισσότερες βουτιές στα FPS παρατηρήθηκαν από το Digital Foundry στο Xbox Series X, το οποίο ωστόσο τρέχει με πολύ πιο καθαρά γραφικά από τις άλλες δύο πλατφόρμες τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, στο Series X τα Odyssey και Origins αγγίζουν την Full 4K ανάλυση, ενώ στο PS5 η μέγιστη ανάλυση είναι 2880x1620 και στο Series S 1920x1080. Οι εκδόσεις των παιχνιδιών στο Series X βασίζονται σε αυτές του One, του PS5 σε αυτές του PS4 Pro και του Series S στο Xbox One. Σε όλες τις πλατφόρμες έχουμε Dynamic Resolution.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε το βίντεο του Digital Foundry παρακάτω.