FIFA 23: Το πρώτο trailer είναι εδώ και παίζουν όλα τα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Ημερομηνία κυκλοφορίας και πρώτες πληροφορίες
20 Ιουλίου 2022 19:13
FIFA 23: Το πρώτο trailer είναι εδώ και παίζουν όλα τα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Η ΕΑ Sports κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του FIFA 23, το οποίο πέραν των κλασικών cinematic σκηνών του όπου παρουσιάζει τα νέα του χαρακτηριστικά, περιείχε και μερικά ατόφια gameplay πλάνα. 

Πάντοτε οι αστέρες των εξώφυλλων του FIFA 23 βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, δηλαδή οι Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Σαμ Κερ (γυναικεία ομάδα της Τσέλσι), αν και θα δείτε πως κάνει μια παρέλασε ποδοσφαιρικών αστέρων. Αυτή τη φορά όχι μόνο από το ανδρικό αλλά και από το γυναικείο ποδόσφαιρο, στο οποίο το FIFA 23 δίνει ιδιαίτερη έμφαση μιας και η ερχόμενη σεζόν θα έχει διπλό Μουντιάλ, όπως τονίζει και η ΕΑ Sports.

Και αυτό διότι τον χειμώνα θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών 2022 στο Κατάρ, ενώ τον ερχόμενο Ιούλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Οι εν λόγω διοργανώσεις θα κυκλοφορήσουν σαν post-launch περιεχόμενο εντελώς δωρεάν για όλους τους κατόχους του FIFA 23. 

Δείτε το reveal trailer του FIFA 23: 

Καταρχήν το φετινό FIFA θα συμπεριλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό το γυναικείο ποδόσφαιρο και όχι μόνο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όπως άλλες χρονιάς. Για πρώτη φορά η FA Women's Super League (Αγγλικό Πρωτάθλημα Γυναικών) και Division 1 Arkema (Γαλλικό Πρωτάθλημα Γυναικών), θα συμπεριλαμβάνονται στο λανσάρισμά του. Όσο για την βελτιωμένη HyperMotion 2 τεχνολογία για τις next-gen εκδόσεις του τίτλου, εκεί η EA Sports αναφέρει ότι κατέγραψε διπλάσια δεδομένα πραγματικών αγώνων από την προηγούμενη φορά. Έτσι αυξάνει τον αριθμό των αληθοφανών animations σε πάνω από 6.000 φέρνοντάς το ένα βήμα πιο κοντά στον ρεαλισμό. 

Στα του gameplay προστίθεται ένας νέος μηχανικός σουτ, ο οποίος δίνει την επιλογή στον παίκτη αν θα ρισκάρει για να σκοράρει πιο εντυπωσιακά γκολ. Αυτό γίνεται με το κράτημα των δύο bumper κουμπιών (L1/R1 για PlayStation και LB/RB για Xbox), όπου πατώντας το κουμπί του σουτ, ο παίκτης ξεκινά ένα πιο μακροσκελές animation για ένα πιο δυνατό σούτ. Μόνο που η κατεύθυνσή του δεν φέρει καμία υποβοήθεια και είναι εντελώς χειροκίνητη. Φυσικά η δύναμη στο gauge bar θα κανονίσει και το πόσο ψηλό θα είναι το σουτ. 

Επίσης, αρκετά αλλαγμένο -για ακόμη μια χρονιά- είναι το σύστημα των ελεύθερων σουτ, όπως φάουλ και κόρνερ. Στα του Ultimate Team φέρνει νέα FUT Moments και ανανεωμένο σύστημα Chemistry, καθώς νέα ICONS και FUT Heroes για να χτίσετε το ρόστερ σας. 

Ένα ακόμη δυνατό χαρακτηριστικό του FIFA 23 είναι πως θα προσφέρει cross-play για πρώτη φορά, αλλά μόνο μεταξύ των ίδιων γενεών. Επομένως οι παίκτες σε PS5, Xbox Series X|S, Stadia και PC μεταξύ τους και αυτοί των Xbox One και PS4 μεταξύ τους.

 

Να θυμίσουμε πως ύστερα από την διαμάχη μεταξύ FIFA και EA Sports, το FIFA 23 θα είναι ο τελευταίος τίτλος της EA που θα κυκλοφορεί με την πασίγνωστη ονομασία, καθώς από το 2024 και έπειτα το δικό της "ποδοσφαιράκι" θα ονομάζεται EA Sports FC

Το FIFA 23 θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022