Μουντιάλ 2022: Ο κόσμος το έριξε στο FIFA 23 – Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις του

Κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των UK Charts
19 Δεκεμβρίου 2022 16:13
Μουντιάλ 2022: Ο κόσμος το έριξε στο FIFA 23 – Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις του

Πριν μερικές ώρες το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Κατάρ, με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι να καταφέρνει να υπερισχύσει έναντι της Γαλλίας του Κιλιάν Εμπαπέ. Συνολικά, η διοργάνωση τράβηξε πάνω της τα βλέμματα τις τελευταίες εβδομάδες και όπως φαίνεται επηρέασε και τις προτιμήσεις των gamers!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα δεδομένα του GfK, το FIFA 23 ήταν το εμπορικότερο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις πωλήσεις του να καταγράφουν τεράστια αύξηση. Συγκεκριμένα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο ποδοσφαιρικός τίτλος της EA πούλησε 67% περισσότερα retail αντίτυπα στα καταστήματα της εν λόγω περιοχής.

Κάπως έτσι, το FIFA 23 ήταν το νο.1 σε πωλήσεις βιντεοπαιχνίδι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, με το Call of Duty: Modern Warfare 2 να ακολουθεί δεύτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδοσιακά το FIFA βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χριστουγεννιάτικων UK Charts, καθώς πολλοί gamers αγοράζουν νέες κονσόλες την εορταστική περίοδο και συνοδεύουν τα νέα συστήματά τους με ένα αντίτυπο του FIFA. Φέτος, το ενδιαφέρον στο άθλημα ήταν γενικότερα αυξημένο, χάρη στο Μουντιάλ 2022, οπότε το επίτευγμα του FIFA 23 δεν αποτελεί έκπληξη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με δέκα εμπορικότερα retail παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου:

  1. FIFA 23
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2
  3. God of War: Ragnarok
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Pokémon Violet
  6. Nintendo Switch Sports
  7. Pokémon Scarlet
  8. Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion
  9. Minecraft: Switch Edition
  10. Just Dance 2023