Η Bandai Namco επιβεβαιώνει την hacking επίθεση και έχει ξεκινήσει τις έρευνες

Επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία
14 Ιουλίου 2022 16:44
Η Bandai Namco επιβεβαιώνει την hacking επίθεση και έχει ξεκινήσει τις έρευνες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πριν μερικά εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε μια αναφορά πως η Bandai Namco έπεσε θύμα επίθεσης από hackers. Τώρα, η εταιρία έρχεται να πάρει δημόσια θέση, επιβεβαιώνοντας το συμβάν σε μια δήλωση που παραχώρησε στο Eurogamer.

Αναλυτικότερα, έγινε γνωστό πως οι servers της publishing εταιρίας του Elden Ring παραβιάστηκαν τελικά στις 3 Ιουλίου, μια εβδομάδα πριν κυκλοφορήσουν οι πρώτες αναφορές. Μάλιστα, η εταιρία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στα χέρια των hackers να έπεσαν και πληροφορίες χρηστών, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ακόμη τίποτα, μιας και διεξάγονται ακόμη έρευνες για να διαπιστωθεί η πραγματική έκταση του θέματος.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση της Bandai Namco:

Στις 3 Ιουλίου του 2022, η Bandai Namco Holdings Inc. επιβεβαιώνει ότι διαπιστώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους στα εσωτερικά συστήματα αρκετών εταιρειών του ομίλου σε περιοχές της Ασίας (εκτός της Ιαπωνίας).

Αφού επιβεβαιώσαμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λάβαμε μέτρα όπως ο αποκλεισμός της περεταίρω πρόσβασης στους servers, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της ζημίας. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα αυτοί οι servers και οι υπολογιστές να είχαν πληροφορίες πελατών που σχετίζονται με το ‘Toys and Hobby’ τμήμα της εταιρίας για τις περιοχές της Ασίας (εκτός της Ιαπωνίας). Επί του παρόντος προσδιορίζουμε το εύρος της ζημίας και διερευνούμε την αιτία.

Θα συνεχίσουμε την έρευνα του περιστατικού και θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα ανάλογα με την περίπτωση. Θα συνεργαστούμε επίσης με εξωτερικούς οργανισμούς για την ενίσχυση της ασφάλειας σε ολόκληρο τον όμιλο και θα λάβουμε μέτρα για να μην επαναληφθεί ξανά κάτι τέτοιο.

Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους για τυχόν επιπλοκές ή ανησυχίες που προκλήθηκαν από αυτό το περιστατικό.