Η Bandai Namco έπεσε θύμα hack από την “BlackCat”

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ζημιά
12 Ιουλίου 2022 09:04
Η Bandai Namco έπεσε θύμα hack από την “BlackCat”

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μία είδηση που αναφέρει ότι η εταιρία, Bandai Namco, η οποία έχει από τα μακροβιότερα και πιο αγαπητά gaming franchises, έχει πέσει θύμα hack. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το The Gamer, η εταιρία έχει χακαριστεί από τη γνωστή ransomware ομάδα ονόματι “Alphv”, γνωστή και ως BlackCat.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι οι συγκεκριμένοι χάκερς έχουν επιτεθεί και σε άλλες εταιρίες στο παρελθόν. Τα νέα αυτά έρχονται από την ομάδα ασφαλείας, την Vx-Underground, η οποία έχει τη μεγαλύτερη συλλογή source code, δειγμάτων και εγγράφων κακόβουλου λογισμικού (malware) στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την Vx-Underground, λοιπόν, η Alphv ισχυρίζεται ότι έχει χακάρει την Bandai Namco, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό, αν η ζημιά είναι μεγάλη ή μικρή.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως η Bandai Namco έχει τεράστια franchise στις πλάτες της, όπως τα Ace Combat, Dark Souls, Dragon Ball, Soul Calibur και πολλά άλλα.

Το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η εταιρία, είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή άγνωστη. Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.