Τέλος τα Xbox 360 παιχνίδια στα «δωρεάν» Games With Gold του Xbox Live

Σημαντικές αλλαγές για τη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft
05 Ιουλίου 2022 22:47
Τέλος τα Xbox 360 παιχνίδια στα «δωρεάν» Games With Gold του Xbox Live

Μια σημαντική αλλαγή για το μηναίο της πρόγραμμα δωρεάν παιχνιδιών προανήγγελλε η Microsoft. Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου του 2022, το Xbox Games with Gold θα σταματήσει να περιλαμβάνει τίτλους του Xbox 360. Αντιθέτως, η εταιρία θα προσφέρει στους συνδρομητές των Xbox Live Gold και Xbox Game Pass Ultimate μόνο νεότερους τίτλους από τη γενιά του Xbox One. Φυσικά, δε θα αλλάξει κάτι για την πρόσβαση στο multiplayer και τις ειδικές εκπτώσεις που απολαμβάνουν τα Gold μέλη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η αλλαγή γνωστοποιήθηκε μέσα από ένα e-mail που ξεκίνησαν να λαμβάνουν συνδρομητές της υπηρεσίας και το οποίο έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο γνωστός ρεπόρτερ της Microsoft, Brad Sams.

Το μήνυμα αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από την 1η Οκτωβρίου 2022, τα μηνιαία παιχνίδια που θα παρέχονται στα μέλη του Xbox Game Pass Ultimate και του Xbox Live Gold μέσω του Games with Gold δε θα περιλαμβάνουν Xbox 360 τίτλους.

Έχουμε φτάσει στο όριο της δυνατότητάς μας να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια του Xbox 360 στον κατάλογο. Ωστόσο, τα Games with Gold θα συνεχίσουν να περιλαμβάνουν τίτλους του Xbox One και αποκλειστικές εκπτώσεις κάθε μήνα.

Η Microsoft δε διευκρίνισε αν τα τέσσερα «δωρεάν» παιχνίδια θα γίνουν δύο από τον Οκτώβριο ή αν οι συνδρομητές μπορούν να περιμένουν τέσσερις Xbox One τίτλους αντιθέτως. Ωστόσο, διαβεβαίωσε τα μέλη πως όσα παιχνίδια έχουν εξαργυρώσει θα συνεχίσουν να είναι δικά τους, είτε έχουν ενεργή συνδρομή είτε όχι.

Αυτό δε θα επηρεάσει κανένα από τα Xbox 360 παιχνίδια που κατεβάσατε πριν από τον Οκτώβριο του 2022. Τυχόν τίτλοι του Xbox 360 που εξαργυρώσατε μέσω του Games with Gold πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, θα διατηρηθούν στον Xbox λογαριασμό σας, ανεξάρτητα από το αν συνεχίσετε τη συνδρομή σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια που προσφέρει η Microsoft μέσα από το Games With Gold πρόγραμμά της για τον Ιούλιο, πατώντας εδώ.