Επίσημο μήνυμα της Santa Monica προς την κοινότητα του God of War

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα
02 Ιουλίου 2022 18:04
Επίσημο μήνυμα της Santa Monica προς την κοινότητα του God of War

Μετά απ’ όλα όσα έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και τα πολλαπλά tweets από τους developers του God of War, η ομάδα ανάπτυξης των PlayStation Studios αποφάσισε να δώσει τέλος στο θέμα, με μια επίσημη παράκληση προς την κοινότητα. Συγκεκριμένα, το στούντιο εξέδωσε μια ανακοίνωση μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ζητώντας από τους fans να συμπεριφέρονται με περισσότερο σεβασμό και ευπρέπεια.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, όμως, τι ακριβώς συνέβη, πριν μερικές ώρες ο Cory Barlog, δημιουργός του God of War (2018) και επικεφαλής της ταλαντούχας ομάδας ανάπτυξης Sony Santa Monica, ξέσπασε στα social media, καθώς gamers έστελναν αισχρά μηνύματα σε developers του God of War Ragnarok. Συγκεκριμένα, η cinematic producer του τίτλου, Estelle Tigani, ήταν αυτή που βρέθηκε στο στόχαστρο, λαμβάνοντας από "fans" του τίτλου αυτόκλητες φωτογραφίες από τα ιδιωτικά τους μέρη, ζητώντας από την ίδια να τους δώσει επιτέλους νέα για τον τίτλο.

Αυτή η πίεση προς την ομάδα ανάπτυξης να αποκαλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού ξεκίνησε εν μέρει μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων πως κάποια ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου. To θέμα συνέχιζε να παίρνει διαστάσεις, αφού στη συνέχεια πολλοί άρχισαν να κατηγορούν τους leakers, τους ρεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια. Μάλιστα, θέση πήρε μέχρι και επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ο οποίος υποστήριξε το στούντιο του PlayStation.

Θέλοντας, λοιπόν, να βάλει ένα φρένο, η Sony Santa Monica απευθύνθηκε στην κοινότητα του God of War, τονίζοντας:

Κάθε άτομο στο Santa Monica Studio εργάζεται για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για το οποίο θα είμαστε περήφανοι, ένα παιχνίδι το οποίο ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε μόλις κυκλοφορήσει.

Οι fans μάς εμπνέουν και κατανοούμε το πάθος τους και την επιθυμία τους για περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, αυτό το πάθος δεν πρέπει να είναι τοξικό, ούτε να έρχεται εις βάρος της αξιοπρέπειας κανενός ανθρώπου.

Ας γιορτάσουμε την κοινότητά μας, αντιμετωπίζοντας ο ένας τον άλλον, κάθε παίκτη και κάθε developer, με σεβασμό.

Βέβαια, και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Cory Barlog αποφάσισε να προσθέσει, ας πούμε, το υστερόγραφο, γράφοντας χαρακτηριστικά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

A, επίσης…

Το Ragnarok έρχεται καριόλιδες!