Σημαντική μείωση απολαβών για τον επικεφαλής της Ubisoft, Yves Guillemot

Καθώς δεν επιτεύχθηκαν ορισμένοι οικονομικοί στόχοι
25 Ιουνίου 2022 21:22
Σημαντική μείωση απολαβών για τον επικεφαλής της Ubisoft, Yves Guillemot

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για τη σημαντική μείωση μισθού του CEO της EA, Andrew Wilson, ο οποίος θα λάβει 20 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από πέρυσι. Τώρα, έγινε γνωστό πως και ο επικεφαλής της Ubisoft θα δει σημαντικά μειωμένες απολαβές το 2022.

Συγκεκριμένα, μιας και η Ubisoft δεν κατάφερε να πετύχει διάφορους πρόσφατους οικονομικούς στόχους της, ο CEO της γαλλικής εταιρίας, Yves Guillemot, επέλεξε να κάνει περικοπή του μισθού του κατά 30%, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον θα λαμβάνει λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα προαιρετικό χρηματοοικονομικό έγγραφο που οι εταιρείες στην ΕΕ παρέχουν ως μια ενδιάμεση ενημέρωση για τα οικονομικά τους αποτελέσματα, ο Guillemot θα χάσει φέτος  310.607 ευρώ  από τον μισθό του. Στα «ψιλά γράμματα» αυτού του εγγράφου είναι που τονίζεται ότι η μείωση είναι απόφαση του ίδιου.

Μάλιστα, μιλώντας στο Axios, ένας αντιπρόσωπος της Ubisoft ανέφερε:

Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση του Yves Guillemot, την οποία πήρε θεωρώντας ότι η εταιρεία δεν έχει επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε δημοσιοποιήσει στις αγορές.

Εν τέλει, ο Guillemot θα λάβει φέτος ως αμοιβή 624.824 ευρώ, την ώρα που πέρυσι είχε κλείσει το έτος με  1,03 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Tags: