Μείωση μισθού κατά $20 εκατομμύρια για τον επικεφαλής της EA, Andrew Wilson

Σχεδόν στο μισό η αμοιβή του
17 Ιουνίου 2022 18:49
Μείωση μισθού κατά $20 εκατομμύρια για τον επικεφαλής της EA, Andrew Wilson

Ο Andrew Wilson, ο επικεφαλής της πασίγνωστης εταιρίας publishing παιχνιδιών EA, θα μείνει φέτος με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς αρκετά πιο άδειους, αφού η ετήσια αμοιβή του μειώθηκε σε 19.9 εκατομμύρια δολάρια, από τα 39.2 εκατομμύρια δολάρια που λάμβανε προηγουμένως.

Αυτή η μείωση της τάξεως των 20 εκατομμυρίων -περίπου στο μισό δηλαδή- είχε σηματοδοτηθεί για πρώτη φορά το προηγούμενο καλοκαίρι, έπειτα από παράπονα των μετόχων της EA πως τα διοικητικά στελέχη λάμβαναν πολύ συχνά χρηματικά βραβεία από τα ταμεία της εταιρείας που είναι μάλιστα και πολύ μεγάλα. Τώρα, μια νέα καταχώρηση της EA, την οποία ανακάλυψε το μέσο Axios επιβεβαιώνει αυτές τις αλλαγές.

Κάπως έτσι, το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών του του Wilson για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου προήλθε από τη λήψη μετοχών αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων, την ώρα που πέρυσι είχε λάβει μετοχές αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Από την άλλη, ο βασικός μισθός του αυξήθηκε κατά 3.2% σε 1.3 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η αύξηση αυτή είναι αντίστοιχη με τις αυξήσεις του βασικού μισθού σε όλη την εταιρία για τις ισχυρές επιδόσεις της.

Η EA δικαιολόγησε την αύξηση αυτή μιας και κατάφερε να βελτιώσει το engament στα παιχνίδια-υπηρεσίες της, αύξησε το ‘diversity’ όσον αφορά τους υπαλλήλους της και τήρησε το χρονοδιάγραμμα των κυκλοφοριών της. Το μόνο μελανό σημείο ήταν το Battlefield 2042, με την επίσημη καταχώρηση να τονίζει:

Το FIFA 22 ήταν το FIFA με την καλύτερη απόδοση που έχει επιτευχθεί ποτέ. Παράλληλα, η EA μετέτρεψε το Apex Legends σε μία από τις πιο επιτυχημένες ζωντανές υπηρεσίες στον κλάδο, με τους μηνιαίους ενεργούς παίκτες να αυξάνονται περισσότερο από 35% από έτος σε έτος. Ωστόσο, αυτές οι επιτυχίες «αντισταθμίστηκαν» εν μέρει από την απόδοση του Battlefield 2042.

Tags: