Ξεχάστε το Mirror’s Edge – Η DICE θα επικεντρωθεί πλήρως στο Battlefield

Νέες δηλώσεις για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας
22 Ιουνίου 2022 14:09
Ξεχάστε το Mirror’s Edge – Η DICE θα επικεντρωθεί πλήρως στο Battlefield

Τα τελευταία χρόνια η DICE έχει επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στα Battlefield, με εξαίρεση τα δύο Star Wars Battlefront παιχνίδια και το Mirror's Edge Catalyst του 2016. Όπως φαίνεται, όμως, οι λάτρεις της παρκουρ σειράς της EA θα πρέπει να κρατάνε πλέον μικρό καλάθι, μιας και η επιστροφή της Faith Connors δε μοιάζει πιθανή.

Συγκεκριμένα, η νέα επικεφαλής της DICE, Rebecka Coutaz, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο GamesIndustry.biz, αποκαλύπτοντας περισσότερα για τα σχέδια της ομάδας στο άμεσο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ρωτήθηκε αν το στούντιο υπάρχει το ενδεχόμενο να εργαστεί και σε κάποιο πιο πειραματικό project, στο στυλ του Mirror’s Edge.

H Coutaz απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο, τονίζοντας:

Εστιάζουμε μόνο στο Battlefield 2042. Δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Σε τρία χρόνια, θέλουμε να γίνουμε ένα powerhouse για FPS παιχνίδια, όπως δηλαδή αξίζει στη DICE να είναι. Σε αυτό είναι που στοχεύουμε.

Φυσικά, το πιθανότερο είναι πως έχετε ακούσει για το τρομερά απογοητευτικό ντεμπούτο του Battlefield 2042. Σχετικά με αυτό η  Coutaz επισήμανε ότι η DICE έχει αφιερώσει πάνω από έξι μήνες βελτιώνοντας το παιχνίδι, σε σημείο που ένιωσε σίγουρη για την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν περιεχομένου στις αρχές του Ιουνίου. Μάλιστα, η επικεφαλής της ομάδας ισχυρίστηκε ότι το στούντιο έλαβε από τότε θετικό feedback για την προσπάθειά του.

Οι παίκτες απολαμβάνουν τον χάρτη και το περιεχόμενο που τους παρείχαμε, επομένως είναι μια νίκη για εμάς και κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Η ομάδα είναι εδώ για να δημιουργεί Battlefield και είναι παθιασμένη με το franchise. Έχουμε πολλούς βετεράνους του. Επομένως, είναι σημαντικό για εμάς να βελτιώσουμε το Battlefield 2042 και την εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε στους παίκτες μας. Τους το χρωστάμε.

Για την ιστορία, το Battlefield 2042 έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου για Xbox, PlayStation και PC και από τότε ακολουθήσαν πολλά παράπονα, με review bombing και συλλογή υπογραφών για επιστροφή χρημάτωναποχωρήσεις από τη DICE και πολλές άλλες όχι και τόσο κολακευτικές εξελίξεις.

Μένει να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα σχέδια της EA για την επιστροφή της σειράς στο προσκήνιο.