Νέο κύμα απολύσεων στο στούντιο του Mafia 3

Συνεχίζονται οι δυσκολίες για την ομάδα
27 Μαΐου 2022 19:14
Νέο κύμα απολύσεων στο στούντιο του Mafia 3

Περίπου 50 developers που εργαζόντουσαν στην Hangar 13 φαίνεται πως έχασαν την δουλειά τους. Συγκεκριμένα, το στούντιο της 2K Games που ευθύνεται για το Mafia 3 είναι ξανά αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kotaku, το οποίο έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το θέμα, το νέο αυτό κύμα απολύσεων αφορά την βασική ομάδα της Hangar 13 που εδρεύει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το προσωπικό που έχασε τη δουλειά του ενημερώθηκε εξ αποστάσεως από τον καινούργιο επικεφαλής του στούντιο, Nick Baynes, ο οποίος προηγουμένως ήταν υπεύθυνος για τη δεύτερη ομάδα της Hangar 13 στο Brighton της Αγγλίας.

Πλέον το ενεργό δυναμικό της Hangar 13 μειώνεται σε περίπου 40 υπαλλήλους. Οι developers που απέμειναν θα συνεχίσουν να εργάζονται στο επόμενο project του στούντιο, το οποίο φημολογείται πως είναι ένα prequel της σειράς Mafia, καθώς και στην επιστροφή της τένις σειράς της 2K, Top Spin.

Μιλώντας σχετικά, ένας αντιπρόσωπος της 2K ξεκαθάρισε:

Η 2K είναι πλήρως αφοσιωμένη στο μέλλον της Hangar 13, καθώς το στούντιο περνά από μια γεμάτη προκλήσεις, αλλά τελικά πολλά υποσχόμενη μεταβατική περίοδο.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αξιολογήσεών μας για να διασφαλίσουμε ότι οι πόροι μας είναι ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους μας, πραγματοποιήσαμε ορισμένες αλλαγές που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων και τη λήξη της συνεργασίας με ορισμένους συναδέλφους. Αυτές οι αποφάσεις είναι πάντα δύσκολες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους και να τους βρούμε νέους ρόλους σε άλλα projects και ομάδες της 2K, ενώ παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όσους δε μπορούν να αναδιαταχθούν, συνδέοντάς τους με δίκτυα και πόρους της βιομηχανίας για να βρουν νέες ευκαιρίες εκτός της 2Κ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο η Take-Two αποφάσισε να ακυρώσει ένα τεράστιο project στο οποίο δούλευε το στούντιο από το 2017. Αυτό ήταν ένα συνεργατικό παιχνίδι-υπηρεσία για τρείς παίκτες που φιλοδοξούσε να κοντράρει το Destiny. Η κωδική ονομασία του ήταν Voltron και για την ανάπτυξή του είχαν δαπανηθεί 53 εκατομμύρια δολάρια.