Δημιουργός Dead Space: “Νιώθω περίεργα που δε με φώναξαν για το remake”

Ο Glen Schofield εύχεται όμως να πάνε όλα καλά
26 Μαΐου 2022 07:54
Δημιουργός Dead Space: “Νιώθω περίεργα που δε με φώναξαν για το remake”

Ο δημιουργός του Dead Space μίλησε πριν μερικές ημέρες για το Remake του τίτλου και όπως λέει χαρακτηριστικά, αισθάνεται αρκετά περίεργα που δε δουλεύει πάνω σε αυτό το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Glen Schofield μίλησε στο Game Informer για το επερχόμενο Dead Space Remake, του οποίου η ανακοίνωση του φάνηκε αρχικά «ως κομπλιμέντο», ενώ είναι παράλληλα δήλωσε χαρούμενος που δόθηκε στο franchise μία δεύτερη ευκαιρία. Παρά τα καλά του λόγια, όμως, εκείνος συνέχισε λέγοντας πως ήταν κάπως ενοχλημένος που δεν συμμετείχε σε αυτόν τον τίτλο.

Πήρα την ανακοίνωση του Dead Space Remake ως κομπλιμέντο. Εξακολουθώ να το εκλαμβάνω έτσι, αλλά παράλληλα είμαι κάπως στεναχωρημένος γι’ αυτό. Υπάρχει αυτό το περίεργο και παράξενο πράγμα που δεν είσαι προσκολλημένος στο ίδιο σου το παιχνίδι. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα… Θέλουν να κάνουν ένα καλύτερο παιχνίδι από αυτό που έφτιαξες εσύ…

Ο Schofield ήταν ο δημιουργός και ο εξωτερικός παραγωγός του Dead Space το 2008, όταν βρισκόταν στην Visceral Games, ενώ παράλληλα είχε βοηθήσει και στο Dead Space 2 προτού φύγει από το στούντιο και φτιάξει τη Sledgehammer Games το 2009. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο Dead Space 3 που κυκλοφόρησε το 2013.

Το remake του τίτλου ανακοινώθηκε πέρυσι και κλείνοντας, ο Schofield ξεκαθάρισε ότι θέλει πολύ να πετύχει:

Τους εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί θέλω το franchise να ζωντανέψει. Αυτό θέλω. Θέλω να το παίξω και θέλω να πάνε όλα καλά. Χαίρομαι που δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στο franchise.

Τώρα, ο Schofield εργάζεται πάνω στο sci-fi survival παιχνίδι The Callisto Protocol της Striking Distance Studio.

Σύμφωνα με την ΕΑ, το remake του Dead Space θα διατηρήσει την αισθητική του αρχικού παιχνιδιού, αλλά προφανώς θα διαμορφωθεί με την τεχνολογία επόμενης γενιάς. Η EA Motive έχει αναλάβει την ανάπτυξή του σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε.

Το remake του Dead Space, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιανουαρίου 2023 για PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Tags: