Στα τέλη του Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό ότι η EA (Electronic Arts) εξαγοράστηκε για 55 δισεκατομμύρια δολάρια. Το deal έγινε από τρεις μεγάλους επενδυτές, το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας (PIF), την εταιρεία Silver Lake και την Affinity Partners του Jared Kushner. Με αυτή τη συμφωνία, η EA βγαίνει από το χρηματιστήριο και περνάει σε ιδιωτικά χέρια.
Μετά από αυτό το γεγονός, ο δημιουργός του Dead Space, Glen Schofield, βγήκε και είπε ότι έχει κάποιες ιδέες για μελλοντικά παιχνίδια και μια από αυτές τις…ιδέες είναι και το Dead Space 4, το οποίο δεν είδαμε ποτέ από πλευράς EA.
Ο Schofield έδωσε μια νέα συνέντευξη στο IGN και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι κάνει ήδη κάποιες κλήσεις (μάλλον με στελέχη της EA) για μια πιθανή επιστροφή.
“Παίρνω ήδη τηλέφωνα” είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι το IP του Dead Space θα μπορούσε να ευδοκιμήσει αν διασκευαστεί σε ταινία ή γίνει κάποια τηλεοπτική σειρά.
Είμαι πιο αισιόδοξος από την πώληση της EA, επειδή κάποιος νέος θα μπορούσε να αγοράσει το IP του Dead Space.
Ο Schofield ήταν ο συν-δημιουργός του πρώτου Dead Space, αλλά δεν είχε εμπλακεί καθόλου στα Dead Space 2 και Dead Space 3. Μέσα στο 2022, μας είχε δώσει με την Striking Distance Studios το The Callisto Protocol.