Νέοι νομικοί μπελάδες για την Activision και τον CEO της Bobby Kotick

Νέα αγωγή εν όψει της εξαγοράς από τη Microsoft
05 Μαΐου 2022 16:54
Νέοι νομικοί μπελάδες για την Activision και τον CEO της Bobby Kotick

Η Activision Blizzard είναι τώρα αντιμέτωπη με μια νέα αγωγή από το Σύστημα Συνταξιοδότησης Υπαλλήλων της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, η αγωγή στέλνει στα δικαστήρια την εταιρία, ισχυριζόμενη πως ο CEO της Bobby Kotick έσπευσε να πουλήσει την εταιρία και να οριστικοποιήσει τη συμφωνία με την Microsoft προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, από τον περασμένο Ιούλιο έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας αμέτρητες σοκαρίστηκες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και για τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες στην Activision Blizzard. Όλα ξεκίνησαν με μια αγωγή από την Πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία χαρακτήρισε την publishing εταιρία ως «γόνιμο έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών». Μετά την αγωγή, περισσότερα ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Wall Street Journal, το οποίο τόνιζε πως ο CEO Bobby Kotick είχε «εδώ και χρόνια» επίγνωση για τα περιστατικά παρενόχλησης και κακομεταχείρισης των εργαζομένων σε πολλά τμήματα της εταιρείας, αλλά επέλεξε να μην ενεργήσει και να κρύψει από το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη όλα όσα ήξερε.

Με τη νέα αυτή αγωγή, λοιπόν, στόχος του οργανισμού είναι να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία η Activision Blizzard μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να παραχωρήσει, έτσι ώστε να μπορέσει να διεξάγει έρευνα σχετικά με την αδυναμία της εταιρίας να διατηρήσει ένα ασφαλές και αμερόληπτο περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους της και ειδικότερα για τις μειοψηφίες και τις γυναίκες, καθώς και για την αποτυχία της να αναλάβει δράση μετά τις επανειλημμένες και σοβαρές καταγγελίες που εμπλέκουν ανώτερα στελέχη της.

Ειδικότερα στο στόχαστρο είναι ο ακριβοπληρωμένος CEO της εταιρίας, ο οποίος μέσα στο 2020 έλαβε πάνω από 154 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την αγωγή η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να επιτρέψει στον Kotick την διαπραγμάτευση της συμφωνία των 69 δισεκατομμυρίων με την Microsoft είναι «αδικαιολόγητη», δεδομένων των παραβάσεων για τις οποίες κατηγορείται, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο αριθμό χρημάτων που θα κερδίσει ο ίδιος του αν πουληθεί η εταιρία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγωγή, η οποία κατατέθηκε στις 26 Απριλίου, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.