Νέα προβλήματα για το Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Επίσημη ανακοίνωση από τη Ubisoft
03 Μαΐου 2022 19:56
Νέα προβλήματα για το Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Όπως φαίνεται η επιστροφή της σειράς Prince of Persia αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά ανώδυνη, αφού το The Sands of Time Remake που ήδη έχει περάσει από χίλια κύματα φαίνεται πως ήρθε ξανά αντιμέτωπο με νέα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η Ubisoft ανακοίνωσε πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα αλλάξει χέρια, με το project να μεταφέρεται από τις Ubisoft Pune και Ubisoft Mumbai στην κεντρική ομάδα Ubisoft Montreal, η οποία μάλιστα ήταν υπεύθυνη και για το αρχικό παιχνίδι του 2003.

Αναλυτικότερα, μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της σειράς στα social media, η Ubisoft ανακοίνωσε:

Γεια σας Prince of Persia fans!

Η ανάπτυξη του Prince of Persia: the Sands of Time Remake θα ηγείται πλέον από την Ubisoft Montreal, η οποία είναι αυτή που είχε δημιουργήσει και την αρχική επική Sands of Time τριλογία.

Αυτή η απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα και η ομάδα, αξιοποιώντας τη δουλειά που έχει επιτευχθεί ήδη από την Ubisoft Pune και την Ubisoft Mumbai, θα αφιερώσει τώρα τον χρόνο που χρειάζεται για να αξιολογήσει εκ νέου την κλίμακα του παιχνιδιού και για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία με αυτό το remake ενός all-time classic, όταν αυτό είναι έτοιμο.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη συνεχή υποστήριξη και την υπομονή σας καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας ενημερώσουμε για την πρόοδο στο μέλλον.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, η επαναδημιουργία του λατρεμένου τίτλου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020  σε ένα από τα Ubisoft Forward events της γαλλικής εταιρίας. Το παιχνίδι έλαβε μικτές αντιδράσεις, αφού ναι μεν οι λάτρεις του franchise χάρηκαν με την επιστροφή του, αλλά πολλοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον τεχνικό τομέα. Λαμβάνοντας υπόψη το feedback, η εταιρία ανέβαλε το ντεμπούτο του από τις 21 Ιανουαρίου του 2021 που ήταν προγραμματισμένο αρχικά, για τις 18 Μαρτίου. Τον Φεβρουάριο ωστόσο ο τίτλος αναβλήθηκε ξανά, χωρίς να δίνεται τότε νέα ημερομηνία. Τελικά τον Ιούνιο η Ubisoft έσπασε τη σιωπή της, αποκαλύπτοντας πως το παιχνίδι θα χάσει εντελώς το 2021. Έπειτα, η τέταρτη αναβολή ήρθε πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν η κυκλοφορία μεταφέρθηκε για το επόμενο οικονομικό έτος της Ubisoft, δηλαδή για το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023.

Πλέον η σελίδα του παιχνιδιού στο Twitter δεν αναφέρει καμία ημερομηνία, επισημαίνοντας απλά ότι ο τίτλος θα έρθει σύντομα.