Microsoft: Τα Xbox Series X|S έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς το τελευταίο εξάμηνο

Έσοδα-ρεκόρ για το gaming τμήμα της εταιρίας
27 Απριλίου 2022 19:37
Microsoft: Τα Xbox Series X|S έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς το τελευταίο εξάμηνο

Η Microsoft αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, με το Xbox να καταγράφει ένα ακόμη ρεκόρ. Συγκεκριμένα, το gaming τμήμα της εταιρίας γέμισε τα ταμεία με 3.74 δισεκατομμύρια δολάρια, καταφέρνοντας έτσι το καλύτερό του τρίμηνο, αν εξαιρέσουμε αυτά των εορταστικών περιόδων.

Συνολικά, τα έσοδα της Microsoft από το Gaming αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική πορεία των παιχνιδιών της και στις συνδρομές του Xbox Game Pass, αφού τα έσοδα από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες σημείωσαν αύξηση 4%. Παράλληλα, και το hardware τα πήγε περίφημα, αφού πουλήθηκαν 14% περισσότερες Xbox κονσόλες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως τα Xbox Series X|S είχαν καταφέρει να νικήσουν τα PS5 και Nintendo Switch στην αμερικανική αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2022, όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα. Όπως φαίνεται, όμως, οι next-gen κονσόλες της εταιρίας τα πηγαίνουν περίφημα και σε άλλες αγορές, αφού στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε:

Με τις Xbox Series X και S κονσόλες μας έχουμε πάρει μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Μάλιστα, είμαστε ο ηγέτης της αγοράς αυτό το τρίμηνο όσον αφορά τις next-gen κονσόλες στην Αμερική, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η Microsoft ήταν σε θέση να καλύψει αποτελεσματικότερα την υψηλή ζήτηση από τη Sony, αφού τελευταία το stock του Xbox Series X είναι πολύ βελτιωμένο, ενώ το Xbox Series S υπάρχει σχεδόν πάντα διαθέσιμο στα καταστήματα.