Η Sony θέλει να προσθέσει διαφημίσεις στα free-to-play παιχνίδια του PlayStation

Την ώρα που και το Xbox εργάζεται σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα
21 Απριλίου 2022 15:09
Η Sony θέλει να προσθέσει διαφημίσεις στα free-to-play παιχνίδια του PlayStation

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Business Insider, η Sony σχεδιάζει να ενσωματώσει διαφημίσεις στα free-to-play παιχνίδια του PlayStation. Συγκεκριμένα, το έμπιστο μέσο αναφέρει πως στόχος της εταιρίας είναι να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στις ομάδες ανάπτυξης να συνεχίσουν να φτιάχνουν free-to-play τίτλους, προσφέροντάς τους έναν ακόμη τρόπο χρηματοδότησης.

Για την ώρα η εταιρία δεν έχει αποφασίσει αν θα παίρνει μερίδιο από τα έσοδα των διαφημίσεων, αλλά τονίζεται πως μπορεί να χρεώνει τους συνεργάτες της για δεδομένα που θα αφορούν την συμπεριφορά των χρηστών στα PlayStation παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή η Sony δοκιμάζει τη software πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους developers παιχνιδιών να δημιουργούν in-game διαφημίσεις, ενώ το όλο εγχείρημα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στο 2022.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο στόχος είναι οι διαφημίσεις να εμφανίζονται σα να είναι μέρος του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα ως ψηφιακές πινακίδες σε ένα γήπεδο. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για διαφημίσεις που θα δίνουν περιεχόμενο στους χρήστες που θα τις παρακολουθούν, όπως για παράδειγμα in-game skins.

Φυσικά, η ιδέα των διαφημίσεων στα παιχνίδια δεν είναι νέα, όπως έχουμε δει στο παρελθόν σε διάφορες σειρές της EA, όπως τα Madden NFL, Skate, κ.α., στο NBA 2K της 2K Games, αλλά και σε παιχνίδια της Sony, όπως τα MLB The Show. Ωστόσο, έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που η ενσωμάτωσή τους ήταν εμπόδιο για την εμπειρία, όπως στο UFC 4, οδηγώντας σε κατακραυγή από την κοινότητα.

Για την ιστορία, το Business Insider πρόσφατα αποκάλυψε πως ακριβώς το ίδιο σχεδιάζει και η Microsoft για τα free-to-play παιχνίδια του Xbox. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.