Σεναριογράφος του Portal: “Πρέπει να δουλέψουμε άμεσα στο Portal 3”

Προτού μεγαλώσει σε ηλικία
18 Απριλίου 2022 11:52
Σεναριογράφος του Portal: “Πρέπει να δουλέψουμε άμεσα στο Portal 3”

Ο σεναριογράφος Erik Wolpaw, ο οποίος έχει δουλέψει στα Portal και Portal 2, λέει πως θέλει να φτιάξει το 3ο παιχνίδι της σειράς, προτού μεγαλώσει κι άλλο. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kiwi Talkz podcast, ο Wolpaw είπε πως παρόλο που έχει εργαστεί και σε άλλα projects της Valve, όπως το Artifact και το Half-Life: Alyx, το μόνο πράγμα στο οποίο θέλει πραγματικά να δουλέψει είναι το Portal 3.

Τα Portal παιχνίδια θεωρούνται από πολλούς από τα σημαντικότερα και καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών και ένα μέρος αυτής της μεγάλης δημοτικότητάς τους ήρθε από την ιδιαίτερη γραφή-αφήγησή τους. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο Erik Wolpaw έχει εργαστεί και σε άλλα μεγάλα παιχνίδια, όπως τα Half-Life 2 και Psychonauts.

Πρέπει να ξεκινήσουμε το Portal 3, αυτό είναι το μήνυμά μου προς εσάς. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, ας το κάνουμε. Ας γίνει πραγματικότητα. Επειδή ναι, δεν είμαι νέος, φτάνουμε στο σημείο που θα είναι “τρελό” να σκεφτώ. Κυριολεκτικά θα είμαι πολύ μεγάλος για να δουλέψουμε στο Portal 3, οπότε πρέπει να το κάνουμε.

Ο Wolpaw συνέχισε λέγοντας ότι οι fans του Portal θα πρέπει να κάνουν γνωστές τις εκκλήσεις τους στον Gabe Newell, αν και ο σεναριογράφος έσπευσε να επισημάνει ότι δεν πιστεύει ότι αυτές οι εκκλήσεις θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί το παιχνίδι. Ωστόσο, αν οι Newell και Valve δουν ενδιαφέρον, σίγουρα θα ήταν κάτι καλό.

Έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Portal 2, επομένως είναι κατανοητό γιατί ο Wolpaw θέλει να αρχίσει να δουλεύει άμεσα πάνω στη συνέχεια του franchise. Εσείς τι πιστεύετε; Θα δούμε τελικά ποτέ το Portal 3 από την Valve;