Το Babylon's Fall, το νέο παιχνίδι της Platinum Games έχει μόλις 100 παίκτες ένα μήνα μετά

Σε ελεύθερη πτώση τα νούμερά του
17 Απριλίου 2022 16:06
Το Babylon's Fall, το νέο παιχνίδι της Platinum Games έχει μόλις 100 παίκτες ένα μήνα μετά

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Platinum Games, το στούντιο του Nier: Automata και των Bayonetta έχει κυκλοφορήσει εδώ και περίπου ένα μήνα ένα καινούργιο παιχνίδι.

Πράγματι! Ο λόγος γίνεται για το Babylon's Fall, το οποίο φαίνεται πως πέρασε πραγματικά απαρατήρητο, αφού μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έχει κατά μέσο όρο λίγο περισσότερους από 100 ταυτόχρονα ενεργούς παίκτες ημερησίως.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του SteamCharts, το μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταφέρει το πόνημα της Platinum είναι οι 1,188 ταυτόχρονοι παίκτες πριν ένα μήνα. Από τότε όμως, οι περισσότεροι που αρχικά έδειξαν ενδιαφέρον το εγκατέλειψαν, με τους ημερήσιους ενεργούς χρήστες να κυμαίνονται πλέον κοντά στους 100. Μάλιστα, αν η καθοδική πορεία συνεχιστεί, είναι πολύ πιθανό αυτό το νούμερο να γίνει σύντομα διψήφιο.

Για την ιστορία, το Babylon's Fall κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το PS4 και το PS5, λαμβάνοντας μικτές κριτικές. Παρόλο που προέρχεται από μια λατρεμένη ομάδα, πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα της Square Enix -η οποία είναι η publishing εταιρία- να εδραιώσει ένα games as a service παιχνίδι, η οποία αποτυγχάνει.

Παρόλα αυτά, η PlatinumGames και η Square δε σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το project, έχοντας δηλώσει πως η δεύτερη σεζόν περιεχομένου του είναι σχεδόν έτοιμη, ενώ σχεδιάζεται να υπάρξει και τρίτη μελλοντικά. Το αν θα καταφέρει να ορθοποδήσει το παιχνίδι και να βρει το κοινό του, μένει να το δούμε.