To LEGO Star Wars: The Skywalker Saga σάρωσε σε πωλήσεις

Έσπασε το ρεκόρ της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο
12 Απριλίου 2022 22:36
To LEGO Star Wars: The Skywalker Saga σάρωσε σε πωλήσεις

Μπορεί να χρειάστηκαν αρκετές καθυστερήσεις μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, αλλά η αναμονή για το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga φαίνεται πως άξιζε για πολλούς gamers που έσπευσαν να αγοράσουν τον τίτλο. Συγκεκριμένα, το νέο κεφάλαιο έσπασε το ρεκόρ της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταφέρνοντας ένα εξαιρετικό ντεμπούτο όσον αφορά τη retail αγορά.

Αναλυτικότερα, ακόμη και χωρίς τις digital πωλήσεις πρόκειται για το πιο επιτυχημένο launch LEGO παιχνιδιού όλων των εποχών, ξεπερνώντας το ρεκόρ του LEGO Indiana Jones από το 2008 κατά 8.4%. Μάλιστα, όσον αφορά πάντα τη retail αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο παιχνίδι της χρονιάς με της γρηγορότερες πωλήσεις, μόνο πίσω από το Pokémon Legends: Arceus. Ναι, ξεπέρασε μέχρι και τα Horizon Forbidden West και Elden Ring!

Όσον αφορά τον διαχωρισμό ανα πλατφόρμα, το 31% των retail πωλήσεων αφορούν την PS5 έκδοση, το 26% την έκδοση του Nintendo Switch, το 23% την έκδοση των Xbox και το 20% την PS4 έκδοση.

Για την ιστορία, οι Άγγλοι φαίνεται πως λατρεύουν τα LEGO παιχνίδια, αφού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πέμπτο εμπορικότερο franchise όλων των εποχών στα retail καταστήματα, ξεπερνώντας τα Assassin's Creed, Need for Speed, Sonic The Hedgehog ακόμη και το ίδιο το Star Wars.


Όσον αφορά τις εβδομαδιαίες retail πωλήσεις, μετά το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga που φυσικά κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθεί το Kirby and The Forgotten Land, το οποίο επίσης τα πηγαίνει περίφημα.

Συγχρόνως, μετά από αρκετές εβδομάδες το Elden Ring έπεσε εκτός πρώτη πεντάδας, στην 6η θέση, ενώ το Tiny Tina's Wonderlands εξαφανίστηκε από την πρώτη δεκάδα, πέφτοντας στην 11η θέση.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  1. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  2. Kirby and The Forgotten Land
  3. FIFA 22
  4. Pokémon Legends: Arceus
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Elden Ring
  7. Gran Turismo 7
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. WWE 2K22
  10. Minecraft (Switch)