Το στούντιο των Tony Hawk και Crash remakes αφομοιώνεται πλήρως από τη Blizzard

Πείτε αντίο στη Vicarious Visions
12 Απριλίου 2022 21:09
Το στούντιο των Tony Hawk και Crash remakes αφομοιώνεται πλήρως από τη Blizzard

Η ομάδα ανάπτυξης Vicarious Visions δεν υπάρχει πλέον, αφού μόλις ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη της συγχώνευση με την Blizzard Entertainment και έτσι το στούντιο θα ονομάζεται πλέον Blizzard Albany.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η ομάδα ανακοίνωσε:

Συγχωνευτήκαμε επίσημα με την Blizzard Entertainment. Η ομάδα ανάπτυξής μας θα παραμείνει στο Άλμπανι της Νέας Υόρκης και θα είναι πλήρως αφοσιωμένη στα παιχνίδια της Blizzard.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Activision Blizzard αποκάλυψε τα σχέδιά της να μετατρέψει την Vicarious Visions σε support στούντιο για τη Blizzard τον Ιανουάριο του 2021. Πλέον, λοιπόν, οι περίπου 200 developers της ομάδας θα βρίσκονται στο πλευρό της Blizzard σε υποστηρικτικό ρόλο, όπως έχει συμβεί ήδη με το Diablo II: Resurrected που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Για την ιστορία, η μέχρι πρότινος γνωστή ως Vicarious Visions εδρεύει στη πόλη Άλμπανι στη Νέα Υόρκη και έχει μια ιστορία 30 χρόνων, αφού ιδρύθηκε το 1991. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει δουλέψει σε αμέτρητα γνωστά IPs, από Spider-Man και Star Wars παιχνίδια, μέχρι σε κεφάλαια των Tony Hawk και Guitar Hero franchises. Το στούντιο εξαγοράστηκε το 2005 από την Activision και είναι ευρέως γνωστό για τα remakes Crash Bandicoot N. Sane Trilogy και Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.