Διαλύθηκε μια από τις βασικές ομάδες της Blizzard σύμφωνα με ρεπορτάζ

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε μέσα από το GamesIndustry.biz πως η ομάδα της Activision, Vicarious Visions, συγχωνεύτηκε με την Blizzard. Πρόκειται για ένα στούντιο περίπου 200 ατόμων που πλέον θα αφοσιωθεί πλήρως στα υπάρχοντα παιχνίδια και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες της Blizzard. Η ανακοίνωση τονίζει πως η ομάδα συνεργάζεται ήδη με τη Blizzard εδώ και αρκετό καιρό.
Για την ιστορία, η Vicarious Visions ιδρύθηκε το 1990 και έχει εργαστεί σε παιχνίδια όπως τα Spider-Man, Crash Nitro Kart, Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, σε διάφορα κεφάλαια της σειράς Guitar Hero, στο Destiny 2, ενώ πρόσφατα μας χάρισε τα δημοφιλή remasters Crash Bandicoot N. Sane Trilogy και Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2.
Λίγο μετά την ανακοίνωση, ο Jason Schreier του Bloomberg έφερε στα φώτα της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ. Όπως μεταφέρει, λοιπόν, η Vicarious Visions εργάζεται από το 2020 στο Diablo franchise, συνεισφέροντας μεταξύ άλλων στο remake του Diablo 2 που σχεδιάζει η Blizzard και ενδεχομένως θα ονομάζεται Diablo 2: Resurrected. Ο επικεφαλής του στούντιο εντάχθηκε μάλιστα στην διοικητική ομάδα της εταιρίας. Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό βήμα για τη Blizzard που συνήθως ανέπτυσσε εξ ολοκλήρου in-house τα παιχνίδια της και περηφανευόταν για την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.
Ο ρεπόρτερ αναφέρει πως αρχικά τα πλάνα ήθελαν το remake να αναπτύσσεται από την Team 1 της Blizzard. Πρόκειται για την ομάδα που έχει αναπτύξει το Starcraft 2, το Heroes of the Storm και το πρόσφατο Warcraft 3: Reforged. Ωστόσο, η εσωτερική αυτή ομάδα που εργαζόταν από τα κεντρικά γραφεία της Blizzard διαλύθηκε αθόρυβα, με το προσωπικό της να δίνει συνεντεύξεις για άλλους ρόλους εντός της εταιρίας ή να φεύγει σε άλλα στούντιο. Πλέον το remake αναπτύσσεται από την ομάδα του Diablo 4, με την Vicarious Visions να βοηθά.
Για την ώρα η Blizzard δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την μοίρα της ‘Team 1’, ενώ ούτε και το remake του Diablo 2 έχει αποκαλυφθεί επίσημα. Αυτό που γνωρίζουμε από την ίδια την εταιρία όσον αφορά το Diablo franchise είναι πως εργάζεται στο Diablo 4 και στο mobile παιχνίδι Diablo Immortal.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.