Διαλύθηκε μια από τις βασικές ομάδες της Blizzard σύμφωνα με ρεπορτάζ

Ενώ οι δημιουργοί των Tony Hawk και Crash remakes έρχονται να καλύψουν το κενό
24 Ιανουαρίου 2021 14:09
Διαλύθηκε μια από τις βασικές ομάδες της Blizzard σύμφωνα με ρεπορτάζ

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε μέσα από το GamesIndustry.biz πως η ομάδα της Activision, Vicarious Visions, συγχωνεύτηκε με την Blizzard. Πρόκειται για ένα στούντιο περίπου 200 ατόμων που πλέον θα αφοσιωθεί πλήρως στα υπάρχοντα παιχνίδια και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες της Blizzard. Η ανακοίνωση τονίζει πως η ομάδα συνεργάζεται ήδη με τη Blizzard εδώ και αρκετό καιρό.

Για την ιστορία, η Vicarious Visions ιδρύθηκε το 1990 και έχει εργαστεί σε παιχνίδια όπως τα Spider-Man, Crash Nitro Kart, Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, σε διάφορα κεφάλαια της σειράς Guitar Hero, στο Destiny 2, ενώ πρόσφατα μας χάρισε τα δημοφιλή remasters Crash Bandicoot N. Sane Trilogy και Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, ο Jason Schreier του Bloomberg έφερε στα φώτα της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ. Όπως μεταφέρει, λοιπόν, η Vicarious Visions εργάζεται από το 2020 στο Diablo franchise, συνεισφέροντας μεταξύ άλλων στο remake του Diablo 2 που σχεδιάζει η Blizzard και ενδεχομένως θα ονομάζεται Diablo 2: Resurrected. Ο επικεφαλής του στούντιο εντάχθηκε μάλιστα στην διοικητική ομάδα της εταιρίας. Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό βήμα για τη Blizzard που συνήθως ανέπτυσσε εξ ολοκλήρου in-house τα παιχνίδια της και περηφανευόταν για την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.

Ο ρεπόρτερ αναφέρει πως αρχικά τα πλάνα ήθελαν το remake να αναπτύσσεται από την Team 1 της Blizzard. Πρόκειται για την ομάδα που έχει αναπτύξει το Starcraft 2, το Heroes of the Storm και το πρόσφατο Warcraft 3: Reforged. Ωστόσο, η εσωτερική αυτή ομάδα που εργαζόταν από τα κεντρικά γραφεία της Blizzard διαλύθηκε αθόρυβα, με το προσωπικό της να δίνει συνεντεύξεις για άλλους ρόλους εντός της εταιρίας ή να φεύγει σε άλλα στούντιο. Πλέον το remake αναπτύσσεται από την ομάδα του Diablo 4, με την Vicarious Visions να βοηθά.

Για την ώρα η Blizzard δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την μοίρα της ‘Team 1’, ενώ ούτε και το remake του Diablo 2 έχει αποκαλυφθεί επίσημα. Αυτό που γνωρίζουμε από την ίδια την εταιρία όσον αφορά το Diablo franchise είναι πως εργάζεται στο Diablo 4 και στο mobile παιχνίδι Diablo Immortal.