Πρώην επικεφαλής PlayStation: Η Sony έπρεπε να υποστηρίξει περισσότερο το PS Vita

O Jack Tretton μιλά για την τελευταία φορητή κονσόλα του PlayStation
10 Απριλίου 2022 15:47
Πρώην επικεφαλής PlayStation: Η Sony έπρεπε να υποστηρίξει περισσότερο το PS Vita

Ο Jack Tretton, ο πρώην επικεφαλής της Sony Computer Entertainment America από το 2006 μέχρι το 2014, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο Axios, στο πλαίσιο της οποίας μίλησε για το PlayStation Vita. Συγκεκριμένα, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του PlayStation αποκάλυψε πως εύχεται η Sony να είχε υποστηρίξει περισσότερο τη φορητή κονσόλα, η οποία αποσύρθηκε το 2019.

Συγκεκριμένα, ο Tretton τόνισε ότι νιώθει πως το Vita είναι μια από τις πολλές τεχνολογίες που η Sony σαν εταιρία έχει αφήσει κατά κάποιον τρόπο «ορφανές». Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο 3D gaming και στο PlayStation VR -το οποίο κυκλοφόρησε μετά την αποχώρησή του- τόνισε:

Υπήρχαν σίγουρα τεχνολογίες που πίστευα ότι ήταν καλές, απλώς δεν είχαν το επίπεδο υποστήριξης που χρειαζόντουσαν.

Το να είσαι επιτυχημένο μέλος μιας μεγάλης εταιρείας σημαίνει μερικές φορές ότι πρέπει να κάνεις θυσίες, όταν άλλα τμήματα της επιχείρησης δεν αποδίδουν και τόσο καλά.

Επομένως, μπορεί να έχεις βρει μια νέα τεχνολογία για να παρουσιάσεις στη βιομηχανία και τους καταναλωτές, αλλά έχεις τον μάρκετινγκ προϋπολογισμό για να μεταφέρεις πραγματικά αυτό το μήνυμα; Έχεις τα δολάρια για να στηρίξεις τους developers και να τους παρακινήσεις να αναπτύξουν παιχνίδια για να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία;

Για την ιστορία, το PlayStation Vita έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωπαϊκή αγορά το Φεβρουάριο του 2012. Παρά την τεράστια επιτυχία του προκατόχου του, το σύστημα πούλησε εν τέλει περίπου 15 εκατομμύρια.