Το χτίσιμο επέστρεψε στο Fortnite – Έτσι θα δουλεύει πλέον το παιχνίδι

Η μεγάλη αλλαγή ήταν τελικά προσωρινή
04 Απριλίου 2022 10:29
Το χτίσιμο επέστρεψε στο Fortnite – Έτσι θα δουλεύει πλέον το παιχνίδι

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το Fortnite Chapter 3 Season 2 Resistance που κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου, έφερε μια τεράστια αλλαγή στις αρένες του πασίγνωστου battle royale, αφαιρώντας τη δυνατότητα των παικτών να χτίζουν.

Τώρα, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες αρκετά διαφορετικών αναμετρήσεων, οι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αφού το Fortnite πρόσθεσε ξανά το χτίσιμο. Για την ιστορία, η δυνατότητα συλλογής υλικών και η άμεση κατασκευή αμυντικών κτηρίων ήταν δύο από τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, βοηθώντας το να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα battle royale της αγοράς, όπως είναι το PUBG ή το Apex Legends. Η αφαίρεση, λοιπόν, είχε παραξενεύσει πολλούς, ενώ άλλοι λάτρεψαν αμέσως την απουσία.

Η Epic Games φιλοδοξεί πλέον να ικανοποιήσει τους πάντες, αφού το Zero Build mode που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως δεν θα πάει πουθενά. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, οι παίκτες του Fortnite θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το κανονικό Battle Royale ή το Zero Build σε Solo, Duos, Trios και Squad, επιλέγοντας όποιο επιθυμούν μέσα από το κεντρικό μενού.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Zero Build mode ισορροπεί τα πράγματα με μια σημαντική αλλαγή. Συγκεκριμένα, για να παραμένουν περισσότερο ζωντανοί, οι παίκτες μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο μηχανισμό του Overshield. Πρόκειται για μια επιπλέον ασπίδα, πέρα από το βασικό Shield και Health, η οποία θα είναι πλέον η πρώτη γραμμή άμυνας των παικτών. Μάλιστα, ακόμα και αν σπάσει και φτάσει στο 0, η Overshield γεμίζει αυτόματα και πάλι μετά από λίγο χρόνο.

Παρακάτω ακολουθεί το σύντομο βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση της Epic Games.