Elden Ring: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το New Game Plus

Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως
16 Μαρτίου 2022 12:14
Elden Ring: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το New Game Plus

Το Elden Ring της FromSoftware σαρώνει ήδη με 12 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και όπως θα φαντάζεστε πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν ο τίτλος έχει New Game Plus. Ναι, όπως συμβαίνει στα “Soulsborne” παιχνίδια της εταιρίας και εδώ, στο Elden Ring, υπάρχει κανονικά το NG+, δηλαδή να παίξετε 2η φορά (ή και περισσότερες) από την αρχή, με τον παίκτη και τα πράγματά σας.

Οι ομοιότητες μεταξύ του Elden Ring και της σειράς Dark Souls της FromSoftware είναι πολλές, επομένως παρακάτω θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για το τί αλλάζει και τί πρέπει να γνωρίζετε. Κάθε επόμενο “run” του NG+ κάνει την πρόκληση μεγαλύτερη, οπότε θα πρέπει να προσέχετε.

Μόλις ολοκληρώσετε για πρώτη φορά το Elden Ring θα έχετε την επιλογή να συνεχίσετε να παίζετε για να μαζέψετε αντικείμενα ή να κάνετε PVP ή γενικά να εξερευνήσετε το χάρτη για τυχών extra bosses και loot. Ωστόσο, εάν θέλετε να παίξετε από την αρχή, αλλά με τον παίκτη που ήδη έχετε, θα δείτε πως στο Site of Grace ότι θα εμφανιστεί η επιλογή “Begin Journey 2”. Επιλέγοντας αυτό ουσιαστικά θα ξεκινήσει το NG+.

Σύμφωνα με το Fextralife, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου παραμένει το ίδιο στο NG+, υπάρχoυν κάποιες αλλαγές που θα πρέπει να γνωρίζετε. Τα Runes, όταν σκοτώνετε τους εχθρούς, αυξάνονται κατά 550% και αυτό γιατί είναι δυσκολότεροι. Οι εχθροί έχουν περισσότερη ζωή, ενώ ταυτόχρονα σας προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά.

Τί μεταφέρεται μαζί με τον παίκτη σας στο NG+;

  1. Οι πανοπλίες σας
  2. Τα όπλα σας
  3. Τα Incantations & Sorceries
  4. Τα Talismans
  5. Τα περισσότερα consumable αντικείμενα
  6. Τα Gestures
  7. Τα Rememberance των Bosses
  8. Τα Cookbooks
  9. Τα levels των Flasks
  10. Το progress του χάρτη σας αν και θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε ξανά τα Sites of Grace

Τί δεν μεταφέρεται μαζί σας στο NG+;

  • Τα Great Runes των bosses
  • Τα κλειδιά
  • Οι πόρτες που έχετε ανοίξει με τα κλειδιά παραμένουν κλειστές
  • Τα Bell Bearings
  • Τα side quests και τα quests των NPC’s
  • Όλο το κεντρικό quest

Αξίζει να αναφερθεί, πως όταν τελειώσετε το πρώτο NG+, υπάρχει κανονικά η δυνατότητα να παίξετε το λεγόμενο “NG++” και πάει λέγοντας.

Πηγή Gamespot και Fextralife.