Modder έκανε το περίφημο fake φορητό GameCube πραγματικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πραγματικά αξιοθαύμαστη προσπάθεια
14 Μαρτίου 2022 16:46
Modder έκανε το περίφημο fake φορητό GameCube πραγματικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και 15 χρόνια κυκλοφορεί στο internet μια fake εικόνα που δείχνει πως θα μπορούσε να είναι ένα φορητό Nintendo GameCube.

Τώρα, ο γνωστός modder GingerOfMods αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στον ιντερνετικό αυτό μύθο και έφτιαξε ένα πραγματικό και πλήρως λειτουργικό φορητό GameCube, το οποίο είναι ολόιδιο με την fake εικόνα!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο modder χρησιμοποίησε ως βάση ένα Wii, επειδή καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Ωστόσο, χάρη στις backwards compatibility δυνατότητες της κονσόλας, το σύστημα που έφτιαξε μπορεί να παίξει κανονικά ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του GameCube.

Δυστυχώς, η μόνη πινελιά που έπρεπε να αλλάξει είναι το οπτικό μέσο. Μιας και μιλάμε για φορητό, η ικανότητα ανάγνωσης δίσκων θα έκανε το σύστημα πολύ μεγαλύτερο και συγχρόνως καθόλου πρακτικό. Επομένως, ο Ginger αποφάσισε απλά να κρατήσει την εγκοπή, για να ταιριάζει με το αρχικό render ο σχεδιασμός.

Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη διαδικασία δημιουργίας της κονσόλας και φυσικά μερικά θρυλικά παιχνίδια εν δράσει, όπως το λατρεμένο The Legend of Zelda: Wind Waker.

Για την ιστορία, ο GingerOfMods κατάφερε να έρθει σε επαφή και με τον αρχικό δημιουργό του fake render. Πρόκειται για έναν σχεδιαστή ονόματι Demond, ο οποίος κατάφερε μάλιστα στη συνέχεια να πιάσει δουλειά στη gaming βιομηχανία, περνώντας από εταιρίες όπως η Ubisoft και η Epic Games.