Η Epic Games του Fortnite εξαγόρασε την εταιρεία μουσικής Bandcamp

Για να δημιουργήσει ένα νέο οικοσύστημα για τους creators
03 Μαρτίου 2022 17:12
Η Epic Games του Fortnite εξαγόρασε την εταιρεία μουσικής Bandcamp

Συνεχίζοντας το σερί εξαγορών της, η Epic Games ανακοίνωσε πως θα εντάξει στο δυναμικό της την Bandcamp. Πρόκειται για μια εταιρία που συνεργάζεται με μουσικούς καλλιτέχνες, επιτρέποντάς τους μεταξύ άλλων να πουλάνε τις δημιουργίες τους και να αξιοποιούν διάφορους άλλους τρόπους monetization.

Η Epic Games τονίζει πως με την κίνηση αυτή φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα αγοράς για τους δημιουργούς περιεχομένου, μουσικής, παιχνιδιών, τέχνης κ.α. Με αφορμή την εξαγορά, ο συνιδρυτής και CEO Ethan Diamond  (ο οποίος θα διατηρήσει το ρόλο του), δήλωσε:

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες στα οποία βασίζεστε δε θα πάνε πουθενά. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το Bandcamp γύρω από το μοντέλο εσόδων μας που βάζει πρώτα τους καλλιτέχνες (οι οποίοι κατά μέσο όρο κρατούν το 82% κάθε πώλησης), θα έχετε τον ίδιο έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο προσφέρετε τη μουσική σας, οι Bandcamp Fridays θα συνεχιστούν όπως έχουν ήδη προγραμματιστεί και το Daily θα συνεχίσει να εστιάζει στην ποικιλόμορφη, εκπληκτική μουσική που υπάρχει στην πλατφόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική ανακοίνωση της Epic Games πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, η Epic Games έκανε πριν μερικούς μήνες άλλη μια εξαγορά που σχετίζεται με τη μουσική και συγκεκριμένα απέκτησε την Harmonix, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό της ανάπτυξης του Fortnite, για να εργαστεί στα μουσικά events του.