Pokémon: Η 9η γενιά είναι εδώ με τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλωσορίσατε στον ανοιχτό κόσμο των Pokémon!
27 Φεβρουαρίου 2022 16:29
Pokémon: Η 9η γενιά είναι εδώ με τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Game Freak και η Nintendo, πιστές στο ραντεβού τους, ανακοίνωσαν μέσα από το νεότερο "Pokémon Presents" την πολυαναμενόμενη 9η γενιά των Pokémon, σηματοδοτώντας έτσι το επόμενο μεγάλο βήμα του franchise. 

Η 9η γενιά θα εκπροσωπείται από τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet, τις δύο νέες εκδόσεις που έρχονται αποκλειστικά στο Nintendo Switch με ανανεωμένο τεχνικό τομέα όπως θα δείτε και στο πρώτο trailer παρακάτω. 

Το highlight που εστίασε το trailer είναι πως έδειξε gameplay με έναν ανοιχτό κόσμο υβρίδιο στα πρότυπα του πρόσφατου Pokémon Legends: Arceus και του προκατόχου του Pokémon Sword and Shield. Γενικότερα φάνηκε να δίνεται η αίσθηση πως ο κόσμος τους γίνεται πιο διαδραστικός, ζωντανός και εξερευνήσιμος πέρα ως πέρα με βουνά, πλατείες και πεδιάδες. Δεν είναι τυχαίο που το μότο της Game Freak είναι πως μας καλωσορίζει στον "ανοιχτό κόσμο των Pokémon". 

Δείτε το trailer ανακοίνωσης και τα πρώτα πλάνα

Γνωρίστε τα τρία νέα αρχικά Pokémon 

Από τις λίγες πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε από το trailer είναι πως είδαμε για πρώτη φορά τα τρία νέα αρχικά Pokémon, που εκπροσωπούνται παραδοσιακά από είδη της φωτιάς, του νερού και του γρασιδιού. 

Ο λόγος για τα Sprigatito, Fuecoco και Quaxly, τα οποία εκπροσωπούν αντίστοιχα τα grass-type, fire-type και water-type.  

Επίσης η Gatito είναι το όνομα της νέας περιοχής της 9ης γενιάς που εμπνέεται έντονα από τη Μεσόγειο, με τοπία που θυμίζουν αρκετά την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Τέλος, τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet θα κυκλοφορήσουν προς τα τέλη του 2022 αποκλειστικά στο Nintendo Switch.