Πιο κοντά από ποτέ η κυκλοφορία της πανίσχυρης Unreal Engine 5

Νέο ορόσημο για την ανάπτυξή της
23 Φεβρουαρίου 2022 20:40
Πιο κοντά από ποτέ η κυκλοφορία της πανίσχυρης Unreal Engine 5

Μέσα από μια ειδική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Epic Games αποκάλυψε πως η Unreal Engine 5 έφτασε το επόμενο ορόσημό της. Όχι, η μηχανή γραφικών δεν είναι ακόμη έτοιμη για την κυκλοφορία εμπορικών παιχνιδιών, αλλά βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν.

Αναλυτικότερα, περίπου ένα χρόνο μετά την έλευση της Early Access έκδοσης, η πανίσχυρη μηχανή γραφικών βρίσκεται τώρα σε Preview στάδιο. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι developers μπορούν με περισσότερη άνεση να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν τα νέα χαρακτηριστικά της, όπως το φιλόδοξο Nanite σύστημα που επιτρέπει 3D μοντέλα θεωρητικά άπειρης λεπτομέρειες ή το προηγμένο Lumen σύστημα global illumination φωτισμού.

Συγχρόνως, η Epic Games θα συνεχίσει να δοκιμάζει τη μηχανή για bugs και glitches, με στόχο να διορθώσει όσο το δυνατόν περισσότερα για την τελική της έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που η Unreal Engine 5 βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, ήδη έχουμε δει μερικά άκρως εντυπωσιακά tech demos, όπως το πρόσφατο The Matrix Awakens, το οποίο μάλιστα μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στα PS5, Xbox Series X και Xbox Series S. Μέσα από τους players που ακολουθούν μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας και να πάρετε μια γεύση από τις δυνατότητες της μηχανής.