Θα εξαγοραστεί η Ubisoft; - Οι νέες δηλώσεις της εταιρίας ανάβουν φωτιές

Ο CEO της παίρνει θέση
18 Φεβρουαρίου 2022 20:04
Θα εξαγοραστεί η Ubisoft; - Οι νέες δηλώσεις της εταιρίας ανάβουν φωτιές

Οι τεράστιες εξαγορές δισεκατομμυρίων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, έχουν ταράξει για τα καλά τη gaming βιομηχανία, γεννώντας στο μυαλό των παικτών -και όχι μόνο όπως φαίνεται- την εξής απορία: Ποια είναι η επομένη εταιρία που μπορεί να εξαγοραστεί;

Ακριβώς αυτό αναρωτήθηκαν και οι επενδυτές της Ubisoft, αφού ρώτησαν τον CEO Yves Guillemot αν είναι καλή στιγμή να πουληθεί η εταιρία. Το υψηλόβαθμο στέλεχος φάνηκε ανοιχτό σε όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας:

Πάντα παίρναμε τις αποφάσεις μας σκεπτόμενοι τα ενδιαφέροντα των παικτών μας, των υπαλλήλων μας και των επενδυτών μας. Έτσι, η Ubisoft έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ανεξάρτητη. Έχουμε τα ταλέντα, τη βιομηχανική και οικονομική κλίμακα και ένα μεγάλο portfolio από ισχυρά IPs.

Παρ’ όλα αυτά, εάν υπήρχε κάποια πρόταση αγοράς, το διοικητικό συμβούλιο θα την εξέταζε, φυσικά προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερόμενων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν το 2015 η Vivendi προσπάθησε να εξαγοράσει εχθρικά την Ubisoft, ο Guillemot είχε εντελώς διαφορετική στάση, επαινώντας τα όσα προσφέρει η ανεξαρτησία στην εταιρία. Τελικά φαίνεται πως οι τρέχουσες συνθήκες της βιομηχανίας και οι πρόσφατες εξαγορές έχουν αλλάξει τον τρόπο που η Ubisoft βλέπει τα πράγματα, με τον επικεφαλής της να τονίζει πως η όποια προσφορά εξαγοράς θα εξεταστεί κατάλληλα.

Για την ιστορία, μέσα στον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους είδαμε όχι μια, όχι δύο, αλλά τρείς κολοσσιαίες εξαγορές πολλών δισεκατομμυρίων στη gaming βιομηχανία. Την αρχή έκανε η Take-Two, «ρίχνοντας» $13 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της mobile publishing εταιρίας Zynga, γνωστή μεταξύ άλλων για τίτλους όπως το Zynga Poker, το FarmVille, το Mafia Wars κ.α. Στη συνέχεια η Microsoft ήρθε να σπάσει κάθε προηγούμενο με τεράστια διαφορά, ξοδεύοντας το εξωπραγματικό ποσό των $70 δισεκατομμυρίων για την Activision Blizzard, η οποία ευθύνεται για τα Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch, Crash, Tony Hawk και πολλά ακόμη παιχνίδια.

Τελικά, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τη Sony, η οποία έβαλε ομοίως βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποκτώντας την Bungie έναντι περίπου $4 δισεκατομμυρίων. Το σερί αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί και πλέον μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες για το τι άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το 2022.

Tags: