Μην περιμένετε το Baldur’s Gate 3 να κυκλοφορήσει φέτος

Νέες δηλώσεις από την Larian
16 Φεβρουαρίου 2022 20:39
Μην περιμένετε το Baldur’s Gate 3 να κυκλοφορήσει φέτος

Το Baldur’s Gate 3 είναι διαθέσιμο εδώ και 16 μήνες σε early access μορφή, αλλά παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως απέχουμε ακόμη αρκετά από την ολοκληρωμένη του κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, η τελική έκδοση για το άκρως αναμενόμενο RPG της Larian μάλλον δε θα κυκλοφορήσει ούτε φέτος.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από μια επίσημη ανάρτηση που έκανε η Larian, τονίζοντας:

Αυτή τη στιγμή αναμένουμε πως το Baldur’s Gate 3 θα φύγει από Early Access το 2023.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος που δίνει στην ομάδα την αισιοδοξία πως θα κατάφερε όντως να κυκλοφορήσει το παιχνίδι το επόμενο έτος, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως συγχρόνως, ο ιδρυτής του στούντιο, Swen Vincke, παραχώρησε μια εκτενής συνέντευξη στο Eurogamer, στην οποία επανέλαβε πως η κυκλοφορία φέτος είναι «απίθανη», αφού η ομάδα πιστεύει πως «έχει μπροστά της τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο ανάπτυξης». Φυσικά, η συνέντευξη αυτή δεν είχε τυχαίο timing, αφού το Baldur’s Gate 3 μόλις υποδέχθηκε το 7ο μεγάλο του patch.

Με τίτλο “Absolute Frenzy”, η νέα αυτή ενημέρωση προσθέτει τον μηχανισμό του fog-of-war στον χάρτη, ενώ αλλάζει σημαντικά και το stealth. Παράλληλα, εμπλουτίζει τις επιλογές των παικτών με το νέο Barbarian class, ενώ φέρνει και βελτιώσεις για τα όπλα, νέο loot και πάνω από 700 βελτιώσεις στα cinematics.

Επιστρέφοντας στα της συνέντευξης, ο Vincke επιβεβαίωσε συγχρόνως πως η Larian δεν είναι προς πώληση, αφού σκοπεύει να παραμείνει ανεξάρτητο στούντιο, ενώ η ομάδα δεν ενδιαφέρεται καθόλου και για τα NFTs. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη, πατώντας εδώ.