Θα μπορείτε να επισκευάσετε εύκολα μόνοι σας το Steam Deck της Valve

Η φορητή κονσόλα κάτω από το μικροσκόπιο του iFixit
16 Φεβρουαρίου 2022 15:43
Θα μπορείτε να επισκευάσετε εύκολα μόνοι σας το Steam Deck της Valve

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Valve είχε προειδοποιήσει πριν μήνες τους υποψήφιους αγοραστές του Steam Deck, πως σε περίπτωση που ανοίξουν την κονσόλα για να την επισκευάσουν, κινδυνεύει μέχρι και η ζωή τους.

Εν τέλει, το βίντεο της Valve ήταν κάπως υπερβολικό, αφού οι ειδήμονες του iFixit παρέλαβαν την φορητή κονσόλα και παραδόξως διαπίστωσαν πως οι χρήστες μπορούν να επισκευάσουν μόνοι τους και σχετικά εύκολα αρκετές πιθανές βλάβες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το πλαστικό κέλυφος της κονσόλας ανοίγει πανεύκολα, απλά ξεβιδώνοντας μερικές βίδες, ενώ στο εσωτερικό τα πάντα έχουν ευδιάκριτες ταμπέλες. Έτσι, οι κάτοχοι της κονσόλας μπορούν να αντικαταστήσουν τον SSD πανεύκολα με έναν αντίστοιχο μεγαλύτερης χωρητικότητας, απλά ξεβιδώνοντας μια βίδα.

Ομοίως, όσοι φοβούνται για drifting στους αναλογικούς μοχλούς, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς κατόχους του Nintendo Switch, μπορούν να τους αντικαταστήσουν και τους δύο απλά ξεβιδώνοντας τρεις βίδες για τον καθένα. Η οθόνη μπορεί και αυτή να αντικατασταθεί, χρησιμοποιώντας θερμότητα και μια βεντούζα.

Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι πτυχές του Deck το ίδιο προσβάσιμες, αφού για παράδειγμα η μπαταρία είναι αρκετά δύσκολο να αντικατασταθεί, σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία του iFixit. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το αναλυτικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσα από τον player που ακολουθεί.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το Steam Deck είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου.