Το Steam Deck υποστηρίζει πλέον πάνω από 500 παιχνίδια

Στην τελική ευθεία η κυκλοφορία του
14 Φεβρουαρίου 2022 16:30
Το Steam Deck υποστηρίζει πλέον πάνω από 500 παιχνίδια

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως πάνω από 100 παιχνίδια υποστήριζαν την επερχόμενη φορητή κονσόλα Steam Deck. Τώρα, καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία της στις 28 Φεβρουαρίου, η Valve φαίνεται πως εντείνει τις προσπάθειές της.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το GamingOnLinux, πλέον πάνω από 520 παιχνίδια είναι συμβατά με το Deck. Αναλυτικότερα, 309 παιχνίδια έχουν λάβει την ένδειξη ‘Verified’ από το σχετικό πρόγραμμα της εταιρίας, πράγμα που σημαίνει πως υποστηρίζουν πλήρως την κονσόλα και τις native λειτουργίες της. Συγχρόνως, αλλά 211 παιχνίδια έχουν χαρακτηριστεί ως ‘Playable’. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι της κονσόλας θα μπορούν να τα απολαύσουν απροβλημάτιστα, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να κάνουν κάποια μικρή παρέμβαση για να τρέξει ο τίτλος.

Όπως φαίνεται, η λίστα αυτή θα μεγαλώσει πολύ περισσότερο ακόμη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι την τελική κυκλοφορία της κονσόλας. Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο «αλλά». Από τα 520 παιχνίδια που είναι συμβατά σήμερα, δεν περιλαμβάνεται ούτε ένας από τους δέκα δημοφιλέστερους τίτλους της πλατφόρμας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο λόγος που πολλά multiplayer παιχνίδια δεν είναι ακόμη συμβατά με Deck είναι το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας, η οποία κάνει χρήση του SteamOS που βασίζεται στο Linux. Η Valve έχει ετοιμάσει μεν ένα layer συμβατότητας, το Proton, το οποίο κάνει τα Windows παιχνίδια να τρέχουν χωρίς να χρειάζονται ports από τους developers. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν είναι πλήρως συμβατή με τα διάφορα anti-cheat λογισμικά, όπως τα EasyAntiCheat και BattlEye και έτσι τα περισσότερα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της πλατφόρμας δεν υποστηρίζονται.

Αν η Valve προσπεράσει και αυτό το εμπόδιο, τότε η βιβλιοθήκη συμβατών παιχνιδιών του Deck αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη πιο ραγδαία.