Το PS5 ήταν ο βασιλιάς των πωλήσεων τον Ιανουάριο

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με το δεξί για τη Sony
12 Φεβρουαρίου 2022 12:23
Το PS5 ήταν ο βασιλιάς των πωλήσεων τον Ιανουάριο

Μετά από έναν Δεκέμβριο που η gaming βιομηχανία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των περιορισμών του διαθέσιμου στοκ, ο Ιανουάριος ήταν μήνας-ριμπάουντ, με αύξηση 22% στις πωλήσεις hardware.

Ο βασιλιάς για τον πρώτο μήνα του έτους, λοιπόν, ήταν το PS5, το οποίο πούλησε περισσότερο και όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των κονσολών που έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών και όσον αφορά τα συνολικά έσοδα σε δολάρια. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τα Xbox Series X|S και στις δύο κατατάξεις, ενώ τρίτο βρέθηκε αυτή τη φορά το Nintendo Switch.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του NPD Group, τα έσοδα από το hardware άγγιξαν τα 390 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί από το 2009, όταν το hardware γέμισε τα ταμεία της βιομηχανίας με 447 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, ωστόσο, η gaming βιομηχανία είχε 2% λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, αφού πουλήθηκαν λιγότερα αξεσουάρ και παιχνίδια.

Μιλώντας για παιχνίδια, στην κορυφή των Αμερικανικών charts για τον Ιανουάριο βρέθηκε το Pokemon Legends: Arceus. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το μόνο κεφάλαιο του franchise που βρέθηκε εντός την πρώτης εικοσάδας, αφού στην 11η θέση συναντάμε και τα Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl.

Συνεχίζοντας, τα πρόσφατα σημαντικά PC ports των Monster hunter Rise και God of War είχαν ως αποτέλεσμα οι δύο τίτλοι να ανέβουν στις θέσεις 3 και 5 αντίστοιχα. Παράλληλα, εξαιρετικά τα πήγε και το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, το οποίο είναι πλέον το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία της Sony, αφού μόνο το αρχικό Spider-Man και το God of War έχουν καταγράψει περισσότερα έσοδα.

Ακολουθούν τα 20 παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις για τον Ιανουάριο του 2022 στην αγορά της Αμερικής:

  1. Pokemon Legends: Arceus*
  2. Call of Duty: Vanguard
  3. Monster Hunter: Rise
  4. Madden NFL 22
  5. God of War (2018)
  6. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  7. FIFA 22 [EA Sports]
  8. Mario Kart 8*
  9. Rainbow Six: Extraction [Tom Clancy’s]
  10. Battlefield 2042
  11. Pokemon: Brilliant Diamond/Shining Pearl*
  12. Far Cry 6
  13. Minecraft
  14. NBA 2K22*
  15. Mario Party Superstars*
  16. Animal Crossing: New Horizons*
  17. Forza Horizon 5
  18. Halo: Infinite
  19. Super Smash Bros. Ultimate*
  20. Call of Duty: Black Ops: Cold War

* Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις