Ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαν πολλοί έρχεται στο χειριστήριο του Xbox Series X

Μέσα από επερχόμενο update
08 Φεβρουαρίου 2022 20:02
Ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαν πολλοί έρχεται στο χειριστήριο του Xbox Series X

Μαζί με την άφιξη των κονσολών επόμενης γενιάς της, Xbox Series X και Xbox Series S, το Νοέμβριο του 2020, η Microsoft ανανέωσε και το Xbox controller.

Συγκεκριμένα, το χειριστήριο που περιλαμβάνουν οι νέες κονσόλες διαθέτει μειωμένο input lag, έχει μικρότερο μέγεθος και ένα ειδικό texture στις λαβές και στις σκανδάλες για καλύτερο κράτημα. Μια απ’ τις πιο σημαντικές του προσθήκες, βέβαια, είναι το νέο Share πλήκτρο που επιτρέπει το άμεσο τράβηγμα φωτογραφιών και βίντεο.

Όπως αποκάλυψε τώρα το Xbox, το κουμπί αυτό σύντομα θα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Αναλυτικότερα, διάφοροι χρήστες που δε συνηθίζουν να τραβούν φωτογραφίες όσο παίζουν, ζητούσαν εδώ και καιρό να δοθεί η δυνατότητα παραμετροποίησης της λειτουργίας του Share Button.

Το feedback εισακούστηκε και η Microsoft ανακοίνωσε τώρα πως σύντομα θα προστεθεί η δυνατότητα remapping αυτού του κουμπιού. Οι χρήστες, λοιπόν, θα μπορούν να επιλέξουν να ανοίγει απευθείας τη Friend List τους, τα Achievements τους ή να κάνει άλλες ενέργειες, όπως άμεση σίγαση του ήχου της τηλεόρασης. Οι επιλογές θα είναι πολύ περισσότερες και η όλη διαδικασία θα γίνεται μέσα από το ήδη υπάρχον Xbox Accessories App.

Φυσικά, ακόμα και αν το πλήκτρο αλλάξει λειτουργία, θα μπορεί κάποιος να τραβά screenshots και βίντεο, ακριβώς όπως στο Xbox One, δηλαδή ανοίγοντας πρώτα το Xbox Guide.

Για την ώρα αυτό το χαρακτηριστικό δοκιμάζεται από τους Xbox Insiders και προσεχώς θα γίνει διαθέσιμο για όλους τους χρήστες.