Το Battlefield 2042 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της EA

Όπως δήλωσε ανοιχτά η ίδια η εταιρία
02 Φεβρουαρίου 2022 17:19
Το Battlefield 2042 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της EA

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η EA μίλησε για το Battlefield 2042, το οποίο τελικά δεν είχε την πορεία που περίμενε η εταιρία, αφού δήλωσε ανοιχτά πως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της.

Αναλυτικότερα, ο CEO της EA, Andrew Wilson, τόνισε πως οι μεγάλες φιλοδοξίες της ομάδας, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που έχει η ανάπτυξη ενός τέτοιου παιχνιδιού με εξ’ αποστάσεως μεθόδους, ήταν οι δύο παράγοντες που οδήγησαν στα προβλήματα του Battlefield 2042.

Συγκεκριμένα, ο Wilson δήλωσε:

Το ντεμπούτο του Battlefield 2042 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας.

Το Battlefield 2042 ήταν πάντα ένα φιλόδοξο παιχνίδι και οι ομάδες μας προσπάθησαν να καινοτομήσουν σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας κλίμακας και των matches 128 παικτών, των νέων modes, του νέου dynamic gameplay κ.α. 

Όμως, η ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού με τις ομάδες μας να εργάζονται από το σπίτι για σχεδόν δύο χρόνια αποδείχθηκε τελικά μεγάλη πρόκληση. Μέσα από τις διαδικασίες για τη δοκιμή και την προετοιμασία του, πιστεύαμε ότι η εμπειρία θα ήταν έτοιμη για να φτάσει στα χέρια των παικτών μας. Ξεκινήσαμε με ισχυρή σταθερότητα, ωστόσο, καθώς περισσότεροι παίκτες βίωναν όλο το παιχνίδι, έγινε σαφές ότι υπήρχαν απρόβλεπτα ζητήματα απόδοσης που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Επίσης, μερικές από τις σχεδιαστικές επιλογές που κάναμε με το παιχνίδι δεν είχαν απήχηση σε όλους στην κοινότητά μας.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το Battlefield 2042 δεν απογοήτευσε μόνο την κοινότητα, αλλά και την ίδια την EA.

Για την ιστορία, πριν μερικές ώρες αποκαλύφθηκαν και τα μελλοντικά σχέδια της DICE και της EA για το παιχνίδι, τα οποία περιλαμβάνουν αποζημιώσεις για τους κατόχους των ακριβότερων εκδόσεων, καθώς η πρώτη σεζόν θα καθυστερήσει, για έρθουν γρηγορότερα τα βασικά χαρακτηριστικά που λείπουν.

Tags: