Το Xbox αντιδρά – Απάντησε στη Sony για την εξαγορά της Bungie

Ο Phil Spencer σχολιάζει
01 Φεβρουαρίου 2022 18:35
Το Xbox αντιδρά – Απάντησε στη Sony για την εξαγορά της Bungie

Πριν από μερικές ώρες σας ενημερώσαμε για τη γιγαντιαία εξαγορά του PlayStation, το οποίο έδωσε σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια για να εντάξει στο δυναμικό του την Bungie.

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι πως πρόκειται για ένα στούντιο που έχει μακρά ιστορία με το Xbox, αφού κάποτε είχε εξαγοραστεί από τη Microsoft, κυκλοφορώντας την αρχική θρυλική Halo τριλογία που έβαλε στον gaming χάρτη το gaming τμήμα της αμερικανικής εταιρίας. Λίγο πριν την δεκαετία του 2010, το στούντιο έγινε ανεξάρτητο και συνεργάστηκε με την Activision για το Destiny, ενώ τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, κάτω από την ομπρέλα των PlayStation Studios.

Προφανώς, λοιπόν, η κίνηση του PlayStation δεν πέρασε απαρατήρητη. Αναλυτικότερα, λίγο μετά την τεράστια ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, συνεχάρη δημόσια το PlayStation και την Bungie, λέγοντας:

Συγχαρητήρια στις ταλαντούχες ομάδες στη Bungie, είναι μια μεγάλη απόδειξη της δημιουργικότητάς σας.

Και συγχαρητήρια στο PlayStation και τον Hermen Hulst που προσθέτουν μια ταλαντούχα ομάδα στο σύνολο των στούντιό τους.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, δεν άφησε ασχολίαστη την δημοσίευση του Spencer, απαντώντας του:

Ευχαριστούμε Phil. Είναι συναρπαστική εποχή να είσαι gamer.

Οι δύο αναρτήσεις τους ακολουθούν παρακάτω.