Η Ubisoft υπερασπίζεται ξανά τα NFTs – “Είναι για το καλό των gamers”

Νέες δηλώσεις
31 Ιανουαρίου 2022 15:35
Η Ubisoft υπερασπίζεται ξανά τα NFTs – “Είναι για το καλό των gamers”

Όπως σας ενημερώσαμε, τον Δεκέμβριο του 2021 η Ubisoft έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρία της gaming βιομηχανίας που ξεκίνησε να υιοθετεί τα NFTs στα παιχνίδια της, ξεκινώντας με το Ghost Recon Breakpoint. Βέβαια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τρομερά αρνητικές αντιδράσεις, αφού αμέσως οι παίκτες βομβάρδισαν με dislikes το βίντεο της ανακοίνωσης και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μέσω των social media.

Λίγες ημέρες αργότερα, η γαλλική εταιρία αποκάλυψε πως θέλει να δώσει περισσότερο χρόνο στους παίκτες για να εξοικειωθούν με τη νέα αυτή τεχνολογία, στην οποία φαίνεται πως θα επιμείνει. Συγκεκριμένα, ο Blockchain Technical Director της Ubisoft, Didier Genevois, είχε υπερασπιστεί τα NFTs και πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε τις δηλώσεις του.

Τώρα, ο ίδιος, αλλά και ο Nicolas Pouard, VP του Strategic Innovations Lab της Ubisoft, παραχώρησαν μια νέα από κοινού συνέντευξη στην ιστοσελίδα Finder της Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο στελέχη της Ubisoft τόνισαν πως τα NFTs είναι για το καλό των gamers και κάτι που οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις αντιδράσεις, τόνισαν:

Ήταν μια αντίδραση που περιμέναμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να το κατανοήσεις. Ωστόσο, το Quartz είναι στην πραγματικότητα απλά το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε κάτι μεγαλύτερο. Κάτι που θα γίνει πιο εύκολα κατανοητό από τους παίκτες μας. Αυτός είναι ο τρόπος που το σκεφτόμαστε και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε λειτουργίες και υπηρεσίες γύρω από αυτή την πρωτοβουλία. Και η πεποίθησή μας είναι ότι, κομμάτι-κομμάτι το παζλ θα αποκαλυφθεί και θα γίνει κατανοητό από τους παίκτες. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν καλύτερα την αξία που τους προσφέρουμε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και στα διάφορα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα NFTs της Ubisoft στους παίκτες, επισημαίνοντας:

Νομίζω ότι οι παίκτες δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να τους προσφέρει μια ψηφιακή δευτερογενής αγορά. Προς το παρόν, λόγω της τρέχουσας κατάστασης και του context των NFTs, πιστεύουν πραγματικά ότι πρώτον καταστρέφουν τον πλανήτη και δεύτερον ότι απλά είναι ένα εργαλείο κερδοσκοπίας. Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε πρώτα στη Ubisoft είναι το end game. Το end game, λοιπόν, έχει να κάνει με το να δώσουμε στους παίκτες την ευκαιρία να μεταπωλούν τα αντικείμενά τους μόλις τελειώσουν μαζί τους ή μόλις τελειώσουν να παίζουν το ίδιο το παιχνίδι.

Έτσι, είναι πραγματικά γι 'αυτούς. Είναι πραγματικά καλό. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν προς το παρόν.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης κλήθηκαν να σχολιάσουν και τις σφοδρές αντιδράσεις στην παρόμοια ανακοίνωση του S.T.A.L.K.E.R. 2, δηλώνοντας:

Είναι θλιβερό να βλέπεις πως υπάρχει ακόμη αντίσταση που βασίζεται στην παρανόηση.


Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επεξηγηματικό άρθρο των Unboxholics πατώντας εδώ.

Tags: