Δείτε το GTA V να τρέχει στο πρώτο Game Boy - Ναι, απίστευτος προγραμματιστής το κατάφερε!

 Ένα πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα
25 Ιανουαρίου 2022 09:39
Δείτε το GTA V να τρέχει στο πρώτο Game Boy - Ναι, απίστευτος προγραμματιστής το κατάφερε!

Ανά τα χρόνια έχουμε δει απίστευτα επιτεύγματα από την modding κοινότητα, όπως για παράδειγμα σας ενημερώσαμε πρόσφατα για το port του πρώτου Tomb Raider του PlayStation στο Game Boy Advance.

Τώρα, ο προγραμματιστής Sebastian Staacks έρχεται να παρουσιάσει κάτι που επίσης μοιάζει θεωρητικά ακατόρθωτο, αφού κατάφερε να τρέξει το Grand Theft Auto V στο αρχικό Game Boy. Ναι, στο ηλικίας 30 ετών μοντέλο με την πρασινωπή Dot Matrix οθόνη!

Όπως προφανώς αντιλαμβάνεστε, η φορητή κονσόλα της Nintendo δεν έχει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για να τρέξει τοπικά το παιχνίδι. Το βαρύ φόρτο, λοιπόν, αναλαμβάνει ένας ισχυρός υπολογιστής στο τοπικό δίκτυο.

Πως έρχονται, όμως, τα δεδομένα εικόνας στο Game Boy; Εδώ εντοπίζεται το εντυπωσιακό της υπόθεσης, αφού ο Sebastian κατασκεύασε ένα WiFi Game Boy cartridge! Πρόκειται για μια κασέτα που προσθέτει στην κονσόλα δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης και έτσι το Game Boy λαμβάνει τα δεδομένα εικόνας από τον υπολογιστή και στέλνει τα σήματα χειρισμού πίσω για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πρακτικά ο Sebastian έφτιαξε κάτι σαν το δικό του xCloud ή Stadia…για Game Boy.

Επομένως, εντελώς ασύρματα ο modder χειρίζεται και βλέπει το GTA V στο Game Boy του, σα να έτρεχε κανονικά στην κονσόλα. Το θέαμα είναι σχεδόν σουρεαλιστικό!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αναλυτικό του βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, μιας και το project είναι ανοιχτού κώδικα.