Ασταμάτητο το Steam έσπασε ξανά το ήδη γιγαντιαίο ρεκόρ παικτών του  

Τα φρένα έχουν σπάσει…για τρίτη φορά φέτος

Ασταμάτητο το Steam έσπασε ξανά το ήδη γιγαντιαίο ρεκόρ παικτών του

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το Steam κατάφερε να σπάσει όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές, το ρεκόρ χρηστών του μέσα στο 2022. Τώρα, «τρίτωσε το κακό», αφού πριν μερικές ώρες και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου, κατέγραψε πάνω από 29 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες.

Πρόκειται, λοιπόν, για νέο ρεκόρ όλων των εποχών, αφού η πλατφόρμα της Valve είχε χτες 29,201,174 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Από αυτούς, οι 8,505,375 έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους.

Τώρα, μάλλον, θα αναρωτιέστε τι έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam. Για άλλη μια φορά, η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτίζεται από τους γνωστούς κατεργάρηδες. Δηλαδή, το Counter-Strike: Global Offensive που εδώ και μήνες είναι γαντζωμένο στην κορυφή, το Dota 2, το PUBG: BATTLEGROUNDS που πρόσφατα έγινε free to play και είδε αρκετούς νέους παίκτες, το Apex Legends, το Grand Theft Auto V κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε πολύ υψηλή θέση βρίσκεται και το Yu-Gi-Oh! Master Duel, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα εντελώς δωρεάν και κατάφερε ένα απίστευτο ντεμπούτο με πάνω από 262 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες.

Πλέον ο πήχης για το Steam είναι το πραγματικό κολοσσιαίο νούμερο των 30 εκατομμύρια ταυτόχρονων χρηστών, κάτι που μάλλον δε θα αργήσει να συμβεί.