Δεύτερο απανωτό ρεκόρ παικτών για το Steam μέσα στο 2022

Το 2022 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την υπηρεσία
10 Ιανουαρίου 2022 15:58
Δεύτερο απανωτό ρεκόρ παικτών για το Steam μέσα στο 2022

Πέρασαν μόλις μερικά εικοσιτετράωρα απ’ όταν σας ενημερώσαμε πως το Steam ξεκίνησε το νέο έτος με ένα γιγαντιαίο ρεκόρ ταυτόχρονων χρηστών.

Αναλυτικότερα, το Steam είχε σπάσει το ατομικό του ρεκόρ όλων των εποχών στις αρχές της χρονιάς, με 27,942,458 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες στις 2 Ιανουαρίου του 2022. Τώρα, περίπου μια εβδομάδα μετά, σημειώθηκε δεύτερο απανωτό ρεκόρ παικτών. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα της Valve κατάφερε να ξεπεράσει πλέον και το ορόσημο των 28 εκατομμυρίων, αφού στις 9 Ιανουαρίου ήταν ταυτόχρονα συνδεδεμένοι 28,230,853 παίκτες.

Όπως σημειώνει ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας, Daniel Ahmad, οι ταυτόχρονοι παίκτες αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στο 2020 εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο πλέον είναι ξεκάθαρο πως η αύξηση αυτή συνεχίστηκε και το 2021.

Τώρα, μάλλον, θα αναρωτιέστε τι έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam. Στην πρώτη πεντάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο βρέθηκαν οι πλέον συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή τα Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, PUBG: BATTLEGROUNDS, Apex Legends και Grand Theft Auto V.

Βέβαια, από τα 28 εκατομμύρια σίγουρα υπήρχαν και αρκετοί που απλά είχαν ανοιχτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή τους και δεν έπαιζαν απαραιτήτως κάποιο παιχνίδι, αλλά όπως και να ‘χει, το νέο αυτό ρεκόρ δείχνει για άλλη μια φορά πόσο εξαιρετικά δημοφιλής είναι η PC gaming πλατφόρμα της εταιρίας του Gabe Newell.

Πλέον ο πήχης για το Steam είναι το πραγματικό κολοσσιαίο νούμερο των 30 εκατομμύρια ταυτόχρονων χρηστών.