«Εφιαλτική» η ανάπτυξη του νέου παιχνιδιού του Ken Levine των BioShock

Το οποίο είναι άφαντο μετά από 8 χρόνια
04 Ιανουαρίου 2022 16:25
«Εφιαλτική» η ανάπτυξη του νέου παιχνιδιού του Ken Levine των BioShock

Ο έμπιστος δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ο οποίος αμέτρητες φορές στο παρελθόν μάς έχει προσφέρει μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια της gaming βιομηχανίας, έρχεται τώρα να αποκαλύψει τι συμβαίνει με το νέο παιχνίδι του Ken Levine.

Συγκεκριμένα, το νέο του ρεπορτάζ επισημαίνει πως το επόμενο εγχείρημα του δημιουργού του BioShock βρίσκεται σε “development hell”, πράγμα που σημαίνει πως η ανάπτυξή του μετά βίας προχωρά. Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ανθρώπους που είχαν εργαστεί στο παιχνίδι, ο Levine ενσαρκώνει όλα τα καλά και τα κακά ενός ‘καλλιτέχνη’, αφού περιγράφεται ως ένας άνθρωπος με στιγμιαίες ιδιοφυείς εκλάμψεις, αλλά και ως σκληροκέφαλος και τελειομανής, με «ευαίσθητο εγώ».

Κάπως έτσι, το παιχνίδι της Ghost Story Games, η οποία ιδρύθηκε μετά το κλείσιμο της Irrational Games, βρίσκεται υπό ανάπτυξη για 8 περίπου χρόνια, παρόλο που το αρχικό πλάνο ήταν να κυκλοφορήσει το 2017. Μάλιστα, πολλοί πρώην και νυν υπάλληλοι της ομάδας τον κατηγορούν για το βασανισμένο αυτό project τους. Ο Levine δεν περιγράφεται και ως ο καλύτερος μάνατζερ, αφού συχνά δεν μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά το όραμά του και αποξενώνει ή απομακρύνει όσους τον προκαλούν ή αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τον συνιδρυτή της ομάδας και πολλούς άλλους developers της να αποχωρήσουν, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό από το στούντιο. Το ρεπορτάζ του Bloomberg περιλαμβάνει πολλές ακόμη ανησυχητικές πληροφορίες, μεταφέροντας μάλιστα και την πεποίθηση πως η λευκή επιταγή που έχει παραχωρήσει η Take-Two, ενώ έμοιαζε με όνειρο αρχικά, μάλλον δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.