NFTs στα παιχνίδια της Square Enix; - "Δεν παίζουν όλοι για διασκέδαση"

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο της εταιρίας
03 Ιανουαρίου 2022 18:36
NFTs στα παιχνίδια της Square Enix; - "Δεν παίζουν όλοι για διασκέδαση"

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του προέδρου της Square Enix, Yosuke Matsuda. Συγκεκριμένα το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιαπωνικής εταιρίας μίλησε γενικά για τη βιομηχανία και εμμέσως για της προθέσεις της εταιρίας, σε ένα ανοιχτό γράμμα που αναρτήθηκε με αφορμή το νέο έτος.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αυτό, ο Matsuda αναφέρθηκε σε διάφορες νέες τελολογίες, όπως το cloud gameplay, το metaverse και η τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, η πλειοψηφία του γράμματος εστιάζει, με περίσσιο προσωπικό ενθουσιασμό από τον Matsuda, σε όσα μπορούν να προσφέρουν τα blockchain tokens ή κοινώς τα NFTs.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Square Enix, σε αντίθεση με την Ubisoft που το έχει κάνει ήδη, δεν επιβεβαιώνει πως θα προσθέσει NFTs σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι της. Ωστόσο, ο ιαπωνικός κολοσσός δήλωσε πως θα παρακολουθεί στενά την τεχνολογία και ενδεχομένως να εκδώσει και δικά της στο μέλλον.

Βέβαια, η έκφραση που ανέβασε τα πνεύματα στα social media ήταν η εξής:

Αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί άνθρωποι «παίζουν για να διασκεδάσουν» και σήμερα αποτελούν την πλειοψηφία των παικτών, εκφράζοντας δικαιολογημένα τις επιφυλάξεις τους για τα νέα αυτά trends. Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχει και ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ως κίνητρο να "παίξουν για να συνεισφέρουν". Αυτό που εννοώ είναι ότι θέλουν να βοηθήσουν να γίνει το παιχνίδι πιο συναρπαστικό.

Το παραδοσιακό gaming δεν προσφέρει κανένα ρητό κίνητρο για αυτή την ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι υποκινούνται αυστηρά από τα προσωπικά τους συναισθήματα, όπως η καλή θέληση και το εθελοντικό πνεύμα.

Στη συνέχεια, ο Matsuda αναφέρθηκε και σε έννοιες όπως το "decentralized gaming" και το "self-sustaining game growth". Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμά του, πατώντας εδώ.