10 «κολπάκια» από τη Microsoft για όσους πήραν νέο Xbox τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβουλές για νέους και παλιούς χρήστες
27 Δεκεμβρίου 2021 11:56
10 «κολπάκια» από τη Microsoft για όσους πήραν νέο Xbox τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δε χωρά αμφιβολία πως ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να βρει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του ένας gamer είναι μια ολοκαίνουργια κονσόλα. Έτσι, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, η Microsoft έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα αναλυτικό βίντεο με κόλπα και συμβουλές, μέσα από το επίσημο κανάλι της. Στόχος της είναι να προετοιμάσει τους νέους χρήστες και ενδεχομένως να μάθει στους παλιούς κρυμμένες λειτουργίες της κονσόλας τους που δε γνωρίζανε.

Δέκα κόλπα και συμβουλές για το νέο σας Xbox από την ίδια την Microsoft:

1. Πατώντας το ‘View’ κουμπί στο χειριστήριο μπορείτε να προσαρμόσετε τα περιεχόμενα και την εμφάνιση του μενού της κονσόλας σας.

2. Μέσα από την My Games & Apps εφαρμογή μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους/ομάδες παιχνιδιών και εφαρμογών που μπορούν να καρφιτσωθούν στο πλαϊνό Guide μενού ή στην κεντρική οθόνη για γρήγορη πρόσβαση.

3. Μέσα από την εφαρμογή των ρυθμίσεων μπορείτε να δείτε ποιες τεχνολογίες υποστηρίζει η τηλεόρασή σας και να τις ενεργοποιήσετε αντίστοιχα για καλύτερη απεικόνιση.

4. Το Xbox Game Pass έχει δική του mobile εφαρμογή για να βλέπετε τι νέο έρχεται και να κάνετε εγκατάσταση παιχνίδια, ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στην κονσόλα σας.

5. Μέσα από τις ρυθμίσεις μπορείτε να απεγκαταστήσετε ή να μετακινήσετε μαζικά πολλά παιχνίδια συγχρόνως για να ανοίξετε χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

6. Μέσα από το κατάστημα της κονσόλας μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια για τους φίλους/συγγενείς σας και να τους τα κάνετε δώρο ψηφιακά.

7. Η διάρκεια και η ποιότητα των βίντεο που τραβάει το Share κουμπί της κονσόλας μπορεί να αλλάξει μέσα από τις ρυθμίσεις.

8. Οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate μπορούν με ένα κλικ να παίξουν οποιοδήποτε παιχνίδι της υπηρεσίας μέσω cloud streaming, χωρίς να το κάνουν εγκατάσταση. (Η λειτουργία αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα.)

9. Μπορείτε να παίξετε το Xbox σας απομακρυσμένα στον υπολογιστή σας ή στο κινητό σας αν η τηλεόραση είναι καταλυμένη, μέσα από τις αντίστοιχες Xbox εφαρμογές για Windows, iOS και Android.

10. Τα Xbox χειριστήρια μπορούν να συνδεθούν ασύρματα και σε υπολογιστή και smartphones και για να αλλάξετε άμεσα μεταξύ των συγχρονισμένων συσκευών αρκεί να πατήσετε το Sync κουμπί δύο φορές.


Ακολουθεί το εν λόγω βίντεο για να δείτε και στην πράξη όλα αυτά τα «κολπάκια» για τα Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series X.